A legbefolyásosabb nők a tévénél

Vágólapra másolva!
A Hollywood Reporter összeállította a szórakoztatóiparban tevékenykedő nők listáját aszerint, hogy kinek mekkora a hatalma, befolyásoló ereje.
Vágólapra másolva!

A magazin szerint a szórakoztatóiparban Oprah Winfrey a legbefolyásosabb nő - amiben nincs is semmi meglepetés, tekintve, hogy a műsorvezető többnyire az efféle listák élén végez. Talkshow-jával valóban óriási hatással van az amerikai tévénézőkre, az egyik adásban például a Katedrális című regényről beszélt, mire a könyv a legkeresettebb árucikké vált az amazon.com-on.

Közvetve ugyanígy hozzájárulhatott Barack Obama elnökké választásához is, hisz teljes gőzzel támogatta annak kampányát. Oprah "óriási kulturális hatását" a Hollywood Reporter szerkesztője is kiemelte, sőt hozzátette, hogy a műsorvezető nemcsak a szórakoztatóiparban dolgozók között, de valószínűleg az Egyesült Államok egészére értve is a legbefolyásosabb nőnek számít.

A második helyet a Disney-ABC televíziós csoport elnöke, Anne Sweeney szerezte meg (tavaly ő végzett a lista élén), a harmadik pedig a Sony Pictures Entertainment mozifilmekért felelős vezetője, Amy Pascal lett. Az első tízben a különböző mozi- és tévétársaságok vezető beosztásban lévő nőit találhatjuk, a szélesebb körben ismert hölgyek a lista további részében kaptak helyet.

Angelina Jolie például a 24. lett, de a Hannah Montana alig tizenhat éves címszereplője, Miley Cyrus is felkerült a listára, igaz, éppen csak megkaparintotta a 100. helyet. A teljes névsor itt olvasható.