Alzheimer-kórban szenved Columbo

Vágólapra másolva!
Peter Falk amerikai színész, a tévéből ismert Columbo hadnagy Alzheimer-kóros. Lánya gyámság alá helyezését kéri, mivel apja már nemigen ismeri fel rokonait, barátait.
Vágólapra másolva!

A TMZ.com honlap és az Inside Edition szerint Catherine Falk a Los Angeles-i bíróságnál kérvényezte 81 éves apja gyámság alá helyezését. Kérelmét azzal indokolta, hogy az idős színész egészsége és biztonsága megőrzése érdekében huszonnégy órás gondoskodásra szorult, ráadásul Falk lánya attól tart, hogy apja csalóknak és "jogtalan befolyásolásnak" eshet áldozatul. Állítása szerint elfelejtett arcokat, nem ismeri fel rokonait.

A ballonkabátos nyomozó alakítója 2007-ben tett még egy kísérletet a visszatérésre, de a végső epizód, mely a Columbo: Hear No Evil címet kapta, nem készült el. A forgatókönyv az íróasztalfiókban porosodott, a jogtulajdonos NBC nem adta le, elpasszolni sem tudta senkinek: sok más csatorna mellett, még a sorozatot korábban adó ABC is nemet mondott.

Az ok valószínűleg a főszereplő korában rejlik: az NBC egyik, programokért felelős vezetője, Charles Engel szerint "senki nem akar megvenni egy olyan mozit, amelynek a főszereplője nyolcvanéves". A csatornák ugyanis a jóval fiatalabb korosztály igényeit tartják szem előtt, akik bizony már dinamikusabb sorozatokra vágynak, mint a lassan kibontakozó, akciójelenetek helyett jórészt párbeszédekre épülő Columbo.

Peter Falkra 1968-ban osztották az egész pályafutását meghatározó Columbo tévésorozat címszerepét. Falk a szerepért négy alkalommal kapta meg az Emmy, egyszer az Golde Globe-díjat.