Perelnek az anyósos tévéshow miatt

Vágólapra másolva!
Egy török producer perli az NBC-t, mert úgy véli, hogy az amerikai csatorna lenyúlta az ötletét.
Vágólapra másolva!

Luftu Murat Uckardesler szerint Ryan Seacrest és az NBC új műsora, a Momma's Boys nem más, mint a népszerű török show, az először 2004-ben látott Perfect Bride koppintása. A szükséges dokumentációval megtette a feljelentést, mivel show-ját korábban levédte, így szeretné elérni, hogy a csatorna vegye le a kópiát, vagy fizesse ki a jogdíjat.

A Momma's Boys reality amúgy nem túl épületes, arról szól, hogy összeköltöztetnek egy villába pár férfit és nőt, majd utóbbiak úgy kerülhetnek közel kiválasztottjukhoz, hogy előbb elnyerik az anyósjelölt rokonszenvét. A török show szintúgy összeismertet lányokat és fiúkat, majd jelentős szerepet kap az anya is, csak az veheti el fiát, aki neki is megfelel. Itt pompás esküvő, ház, autó és fizetett nászút a fődíj.

Nem ritka a televíziós világban egyes formátumok lemásolása, mert kisebb átalakítás után már lehet hivatkozni arra, hogy semmi köze a másikhoz, legfeljebb távoli rokon lehet. Emlékezetes eset volt itthon a ValóVilág, mely kétségkívül a Big Brother-t másolta (a tulajdonos Endemol perrel is fenyegetőzött), de a Megasztár után sem fizetett jogdíjat a TV2, holott nagyban hasonlít a már 2001-ben létezett Pop Idol-ra vagy ennek utódjaira.