Megasztár 4: megvan a győztes

Vágólapra másolva!
A negyedik Megasztár-t Király Viktor nyerte, úgy, hogy a műsor felénél - a szavazatok állása alapján - még riválisa állt jobban. A zsűri is megnyugodhatott, a tagok többször nyilatkozták, hogy inkább őt látnák jövőre az ingyenes, így mindig sok százezres közönséget vonzó Kapcsolat-koncerten.
Vágólapra másolva!

A TV2 tehetségkutatójának negyedik eresztésének fináléja Fekete Dávid energikusan előadott Máté Péter-dalával kezdődött, amire Király Viktor az 1978-as Queen-lemezen lévő, szintén igen dinamikus Don't Stop Me Now-val jött elő, amivel magasra tette a lécet, mivel Freddy Mercury után merészség ezzel próbálkozni. Másodjára a neten megszavazott dalokkal igyekeztek támogató voksokat szerezni az énekesek, előbbi az elmúlt egy-két évben unásig ismételt Lehetsz király-t prezentálta a Rómeó és Júlia musicalből, utóbbi pedig a Thriller című Jacko-lemezen található, szintén nem kevésszer hallott Billie Jean-nel próbálkozott (ezt a BBC Radio 2 hallgatói minden idők legjobb táncdalának választották, amúgy mindkét dalt előadták már a döntősök). A figyelmes nézők felfedezhették közben a nézőtéren azt a Medveczky Ilonát, akinek ugyanezen órákban épp jelenése lett volna a Szombat esti láz műsorában - ha nem tette volna ki őt a produkcióból az RTL egy nappal korábban, korához képest meglepően rebellis viselkedése, állítólag meghökkentően csekély valóságtartalommal bíró nyilatkozatai miatt. Bővebben itt.

Botrányosan hamis, kommentálta Fekete Dávid és Caramel duettjét az a Friderikusz, aki önmagát zenéhez nem értő emberként definiálta. A zenész sorsáról nem a kritikusok döntenek, vélte Mester Tamás, aki így próbálta menteni a helyzetet, de közben Eszenyi Enikő is lehúzta a párost - illetve a musicalben otthonosabban mozgó Dávidról nyilatkozott kedvezőtlenül, dicsérvén a második Megasztár soulban és rezegtetésben erős győztesét. Joe Cocker (pontosabban Billy Preston és Bruce Fisher) You're so beautiful-jét énekelte Király Viktor és Rúzsa Magdi, és itt már szélesen mosolygó zsűritagok örvendeztek: "ez a világ bármely színpadán megállná a helyét", lelkesedett az amúgy is magyar világsztárt követelő Mester Tamás, talán már egy Madison Square Gardent vizionálva, a visszafogottabb Fenyő pedig az est legjobb előadásának aposztrofálta a performanszt. A duettek után villantak fel az arcok a fantomképek helyén, ekkor Fekete Dávid vezetett. Párbajdalok jöttek, másodjára az Éjfél, a Macskák-ból. "Nyálas volt, vagy gejl egy kicsit" - mondta erről Eszenyi, amire méltatlankodó "húúú"-t hallatott a közönség. A többi zsűritagnak tetszett a produkció, az állás pedig fordult, 54 százalékkal már Király Viktor volt a nyerő.

A végére Eszenyi nem kívánt dönteni, Mester Tamás pedig arról beszélt, hogy sok támadás érte a zsűrit, miközben szó nem volt bundáról. Fenyő szerint a zsűri dolga nehezebb, mint a nézőké, mert nekik csak neveket kell kiabálni. "Nekik vannak kedvenceik, nekünk nem lehetnek" - magyarázta a Hungária egykori vezetője. Friderikusz, hogy ne legyen nagyon elkenődve a második helyezett, felajánlotta, hogy neki saját honoráriumából vesz egy ugyanolyan kocsit, mint amilyet a győztes visz.

2008-ban a TV2 műsorában az "Év hangja" címet végül Király Viktor nyerte.