Sebestyén Balázs új műsoron dolgozik

Vágólapra másolva!
Kétségtelen, hogy az RTL Klub egyik legtöbbet foglalkoztatott arca, jóformán minden este képernyőn volt nyár óta, hol a Széf-fel, hol a celebes reality-vel, hol pedig a Pókerarc-cal. A kereskedelmi televízió képernyőjén trendeket szolgálnak ki, így nem ő dönti el, milyen műsort szeretne -, de tervei persze vannak.
Vágólapra másolva!

"Viccből elmentem a válogatásra egy szombat délután. Nem gondolkoztam rajta, hogy mi lesz, ha felvesznek. Egyáltalán nem gondoltam komolyan, hogy a médiában fogok dolgozni, mert persze akkor még azt sem tudtuk, milyen egy kereskedelmi televízió, csak a közszolgálati adókat ismertük" - meséli Sebestyén Balázs arról a napról, amikor 1997-ben jelentkezett a Z+-hoz műsorvezetőnek. Hat évvel később már az RTL Klub képernyőjén köszönthette a nézőket, ezt a váltást már tudatos döntésnek nevezi, mondván, a Z+ műsorainál komolyabb produkciókra vágyott.

2003 óta az RTL Klub számos műsorában megfordult, de nem érzi, hogy kihasználná vagy egyszerűen eldobható csereemberként kezelné a csatorna: "A híradósok sem égnek ki, pedig tíz éve minden nap ott vannak a képernyőn. Az elmúlt két évben tényleg sok műsorban részt vettem, de külön figyelek arra, hogy ne használódjak el, nem mesélek a bulvársajtónak a magánéletemről, nem teregetem ki magam. Kereskedelmi csatornánál dolgozom, tisztában vagyok vele, hogy teljes mértékben soha nem csinálhatom azt, amit szeretnék, nem itt fogom a saját nagy álmaimat megvalósítani. Tudom, hogy számomra hol a határ, nem vállalok el mindent, nem megyek el főzni vagy táncolni. Azzal sincs baj, ha valaki elmegy, de hozzám ez nem való, nem én vagyok." Ő az írásban találta meg azt a lehetőséget, hogy olyan dolgokkal foglalkozzon, amik mélyen érdeklik, idén jelent meg a Szigorúan bizalmas című könyve.

Nem fél attól, hogy egyszer csak lekerül a képernyőről, hogy helyet adjon a következő ügyeletes sztárnak. Balázs kifejti, nincs mitől tartania, mert megdolgozott a sikerért: "Nem a semmiből kerültem ide, szépen lassan lépegettem idáig. A média világában, ha valakinek nincsenek meg az alapjai, könnyen eltűnik a süllyesztőben, de velem ez nem fordulhat elő."

A Celeb vagyok, ments ki innen című műsor erősségének a hangulatot és az újfajta műsorvezetést tartja. Balázs szerint sokkal élvezetesebb az élő, részben improvizációra épülő adás készítése a dzsungelben, mint az előre megírt konferálások felolvasása a stúdióban. "Magyarországon ez volt az első ilyen fajta műsor, és nagyon jó Vadon Jánossal együtt dolgozni: ő inkább kreatív, én inkább műsorvezető vagyok. Szép feladat volt napi tizenkét órát dolgozni tízezer kilométerre az otthontól. A helyiek egyébként két és fél hónap alatt építették fel a dzsungel kellős közepére a tábort, ahová másfél órát utaznunk minden nap a hotelből" - üzeni a hitetleneknek, akik szerint a celebeknek nem is volt akkora megpróbáltatás a néhány hetes szívatás.

Bár a munka kifejezetten kemény volt a dzsungelben, a stáb jól szórakozott, és talán csak akkor változott kissé a hangulat, amikor a munkavállalási ellenőrzések miatt napokig fegyveres őrök figyelték minden léptüket. "Az engedélyeket a helyiek intézték. Nekünk azt mondták, mivel nem Argentínában kapjuk a fizetésünket, turistavízumra van csak szükségünk. Kellemetlen procedúra volt, de három nap alatt túl voltunk rajta."