Csökkenő nézőszám, 16 új show

Vágólapra másolva!
Négy hónap alatt 16 új reality-sorozattal rukkol elő a Music TV, bízván abban, hogy visszacsábíthatja így a nézőit.
Vágólapra másolva!

23 százalékos nézettségcsökkenést regisztrált az USA-ban az MTV, a 12 és 34 éves kor közti nézőknél. Hogy megállítsa a csatorna a folyamatot, hogy visszaszerezze elpártolt nézőit, radikális átalakítás várható a struktúrában, ami persze némi késéssel a magyar Music TV-re is kihat.

A csatorna vezetősége az év első négy hónapjára 16 új sorozatot ígér, ezek jobbára valósághow-k lesznek, ami nem is meglepő lépés az MTV-től, hiszen itt bukkant fel az első reality, még 1992-ben, méghozzá a The Real World.

Lesz show gördeszkás srácokkal, egyetemista gólyákkal, egy másik reality művészeti suliba kalauzol, és lesz egy olyan, Nitro Circus címmel, mely a Jackass-vonalán indul el. Érdekes lehet Donald Trump show-ja, melyben egyszerűbb, amerikai partilányokat helyeznek el kemény, angliai elitiskolában: aki legjobban be tud illeszkedni, 100 ezer dollárt kap.

Az elmúlt hat hónap kevés újat hozott, a vezetőség pedig egyetért abban, hogy intenzívebb promóció kell a friss reality-k mellé. Az MTV jelenlegi legkedveltebb műsora a The Hills, ami a Laguna Beach egyfajta folyatása, ebben Lauren Conrad és barátnőinek kalandjait követhetik a nézők.