Személyi változások az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Kósa Somogyi György irányítja a közeljövőben az MTV két csatornájának műsorrendjét. Az m1 Műsorigazgatóságot eddig vezető Pusztay András a jövőben tévéfilmeket készít.
Vágólapra másolva!

Az újságíró és közgazdász végzettségű Kósa Somogyi György veszi át az m1 irányítását: ezzel az MTV mindkét adójának irányítása egy kézbe került. Az 50 éves Kósa Somogyi az m2 csatornát 2004 óta vezeti műsorigazgatóként, irányításával az m2 elmúlt években kulturális és tudományos profilú csatorna lett.

Pusztay András, aki 2005 augusztusa óta vezette az m1 csatornát, új feladatot kapott Medveczky Balázs ügyvezető alelnöktől, a jövőben műsorkészítő munkát végez: ezentúl producerként tévéfilmek készítésében vállal koordináló és alkotói szerepet. Megbízását indokolja, hogy hamarosan megszületik az a megállapodás, amelyet az MTV és a Magyar Mozgókép Közalapítvány a televíziós és a filmes szakma együttműködésének szorosabbra fűzése érdekében köt. Pusztay András segítette több filmes produkció, így a Tűzvonalban című sorozat létrejöttét is.

Az m1 Műsorigazgatóság munkájába bekapcsolódik még Czák Ferenc, ő veszi át az elhunyt Pintér Miklósnak, az m1 csatorna gyártási és gazdasági igazgatójának a feladatait. Czák több mint negyvenéves televíziós tapasztalattal rendelkezik: korábban a szegedi stúdió gyártási és gazdasági vezetője volt, majd Budapesten az m2-nél és a Hírigazgatóságon látta el ezeket a feladatokat.

Az MTV-ben 2003 óta szerkesztő-műsorvezetőként dolgozó Nagy Tünde, aki korább Németországban is tanult és három évig a bajor televízió munkatársa volt, Kósa Somogyi György helyetteseként folytatja munkáját. Ő eddig olyan közszolgálati műsorokat vezetett, mint például a Magyarország tájegységeit, városait bemutató Főtér, a természeti értékekre fókuszáló Zöld 7-es, a gazdasági témákat feldolgozó Készpénz, valamint az évente kétszer jelentkező karitatív gála, az Aranyág.