Jön az eredeti Star Trek

Vágólapra másolva!
Februártól egy igazi sci-fi klasszikus, a Star Trek: Az eredeti sorozat várja a műfaj szerelmeseit az AXN sci-fi csatornáján.
Vágólapra másolva!

Ami a mozinak a Csillagok háborúja, az a tévének kétségkívül a Star Trek, vagyis a legnépszerűbb és legnagyobb hatású sci-fi a tévésorozatok között. A rajongók az AXN Sci-Fin most digitálisan felújított formában nézhetik újra az első szériát, ami eredetileg 1966 és 1969 között futott.

A csatorna február 6-tól küldi képernyőre a kultsorozat epizódjait: az egyes részek hétköznaponként hajnali 1.00-kor kerülnek adásba, de az ismétlést már emberibb időpontban, a következő hétköznap 19.00-tól csíphetik el a nézők.

A sorozat alapkoncepciója bizonyára sokak számára ismert: a 23. században járunk, ahol az Enterprise űrhajó legénységével utazhatjuk be a galaxist. A széria főszereplői Kirk kapitány (a T. J. Hooker-ből is ismert William Shatner), valamint az első parancsnok, Spock (Leonard Nimoy).

"A csillaghajó és összesen 430 fős legénysége szinte mindenre képes: ha kell, megküzd idegen fajokkal, megalomán számítógépekkel, időbeli paradoxonokkal, pszichotikus gyilkosokkal, sőt még magával Dzsingisz Kánnal is!" - olvasható az AXN ismertetőjében.

Az eredeti Star Trek összesen 80 epizódot ért meg, és öt Emmy-jelölést kapott. A sorozat sikerét azonban mi sem mutatja jobban, mint hogy a történetből öt újabb széria és tíz nagyjátékfilm készült, sőt idén a tizenegyediket is bemutatják a mozikban. A Guinness Rekordok könyve szerint az összes tévésorozat közül a Star Trek ihlette a legtöbb spin-offot.