Vágólapra másolva!
Januártól három új műsorral erősíti közszolgálati jellegét a Magyar Televízió: környezetvédelem, egészség és gyermeknevelés a fő témák az m1-en.
Vágólapra másolva!

Reisz András meteorológus az Időjárók-kal mutatkozott be műsorvezetői szerepkörben, most pedig a környezettudatos viselkedést népszerűsíti a Légfrissítő című produkcióban. A vasárnaponként 15.40-től jelentkező műsor azt kívánja megmutatni a nézőknek, hogy miként óvhatják a természetet a hétköznapokban, illetve pár olyan hírességet is bemutat, aki környezettudatosan él.

Kéthetente szombaton, legközelebb január 24-én 12.35-től sugározza az MTV az Egészség ABC-t, amely Zalatnai Brigitta műsorvezetésével boncolgat különféle egészségügyi témákat. Az adásokban mindig egy-egy ismert ember vall legyőzött betegségéről. "A műsor ezeken a példákon keresztül is segíthet abban, hogy a testi egészséghez nélkülözhetetlen lelki harmóniát is megteremtsük magunkban" - olvasható a csatorna közleményében.

2009-től Gyermekélet címmel folytatódik a Baba TV, ami egyúttal azt is jelzi, hogy a műsorban már nemcsak az egészen kicsik, hanem a nagyobb gyerekek is szerepet kapnak. A csütörtökönként 15.00-tól jelentkező műsor kiemelt figyelmet fordít a speciális nevelési igényű gyerekekre, és - akárcsak a Baba TV-ben - itt is megfordul majd egy-két sztárgyerek, illetve gyereksztár.