Vágólapra másolva!
A második elődöntőben állhat majd színpadra az Eurovíziós Dalverseny magyar versenyzője - derült ki a pénteki moszkvai sorsoláson, amelyen eldőlt, mely országok képviselői küzdenek majd a döntőbe jutásért az egyes elődöntőkben.
Vágólapra másolva!

Az idei Eurovíziós Dalfesztivál két elődöntőjét május 12-én és 14-én rendezik meg: mindkét színpadi produkcióban 19 versenyző lép fel, akik közül 10-10 kerülhet be a döntőbe. A magyar versenyző május 14-én lép színpadra és Szlovénia, Dánia, Azerbajdzsán, Lettország, Hollandia, Szerbia, Norvégia, Ukrajna, Görögország, Litvánia, Lengyelország, Horvátország, Észtország, Moldávia, Ciprus, Írország, Szlovákia és Örményország képviselőivel együtt.

A május 16-i fináléban 25 dal hangzik majd el: az elődöntők 20 továbbjutóján kívül biztosan látható lesz majd a négy állandó szereplő, azaz Nagy-Britannia, Spanyolország, Németország és Franciaország, valamint a tavalyi győztes, a házigazda, Oroszország.

Az Európa-szerte több száz milliós nézőtábort vonzó - szakmailag ugyanakkor sokat kritizált - Eurovíziós Dalversenybe az idén összesen 43 ország nevezett be. Az idei moszkvai megmérettetés magyar résztvevőjéről pályázati úton dönt a Magyar Televízió: a hétfőn lejáró határidőig jelentkezők közül zsűri választja majd ki a magyar versenyzőt.