Vágólapra másolva!
Február 14-ét már egy ideje a szerelmesek napjaként ünnepeljük itthon is, ez azonban nem jelenti azt, hogy ilyenkor csupa tündéri, bájos pár lepné el az utcákat. Jócskán vannak, akik inkább a catullusi cím alapján élnek, minduntalan veszekednek, csalják egymást fűvel-fával, valami oknál fogva mégis együtt maradnak - cikkünkben az efféle szerelemnek adózunk, a legutálatosabb tévés párok listájával.
Vágólapra másolva!
ABC
ABC

Gabrielle & Carlos, Született feleségek

Egy hasonló lista természetesen csakis szubjektív szempontok alapján állhat össze: nálunk a veszekedős-megcsalós szerelmesek között egyértelműen a Született feleségek rémálompárja, Gaby és Carlos áll az első helyen. A feleség már az első évadban szívesebben hetyeg a kertészfiúval, mint a férjével, de aztán kiderül, Carlos is őrizget titkokat, például egy többmilliós bankszámlát - csak hogy a legszelídebb svindlijeiket említsük. A "szerelmeseknek" gyakorlatilag egész kapcsolata az erőfitogtatáson alapul, melynek egy kiadós veszekedés során még a közös családi ház is áldozatul esik.

* * *

www.marriedwithchildren.com
www.marriedwithchildren.com

Peggy & Al, Egy rém rendes család

Al Bundy köztudottan irtózik attól, hogy a feleségével szexeljen, helyette inkább a Nudi bárba jár, és más nőkről fantáziál - ugyanígy Peggy sem veti meg a fiatal férfiak társaságát, bár ő minduntalan megpróbálja ágyba csalogatni Alt. A Bundy házaspárnál persze nemcsak a szexuális szegmenssel vannak gondok, de más dolgok sem nagyon működnek: Al gyakorlatilag a feleségét okolja élete rosszra fordulása miatt, Peg pedig nem hajlandó háztartást vezetni és a gyerekeket nevelni, helyette állandóan vásárol, gyakorta a teleshopból. Azonban - a két gyerekkel (és a kutyával) együtt - így is családként működnek, ahol mindenkinek megvan a helye.

* * *

Marge & Homer, Simpson család

A mindennapokban hasonlóan nemtörődöm kapcsolatban él a Simpson család házaspárja, bár a figyelem hiánya itt főként Homerra jellemző. Esküdni mernénk, hogy neki a Valentin-nap sem jut eszébe, tekintve, hogy minden más évfordulót, ünnepet elfelejt, és az utolsó pillanatban rohangál ajándékokért: e tekintetben (és még sok másikban) közeli rokona egyébként a Family Guy Peter Griffinje. Homer a legkisebb gyerek nevét is rendre elfelejti, sokszor részegen érkezik haza, a házimunkában pedig semmit sem segít - nem csoda, hogy Marge-nak olykor elege lesz belőle, ilyenkor mindig kihajítja (Homer pedig hol a kerti faházban, hol egy motelban húzza meg magát), sőt van, hogy más férfi után néz.

* * *

HBO
HBO

Carmela & Tony, Maffiózók

Természetesnek tűnik, hogy egy maffiavezér házassága veszekedéssel telik, hisz ki máson vezesse le az ember a "munkahelyen" felgyülemlett stresszt, mint a feleségén? Carmela, bár hithű katolikus, szemet huny férje foglalkozása felett, igyekszik nem kérdezősködni - ahogyan Tony szeretőivel kapcsolatban is ekképp jár el. Persze nála is elpattan néha a húr: a sorozat ideje alatt is van, hogy különélnek, ilyenkor ő is gyengéd, bizalmas kapcsolatba kerül más férfiakkal, például Intintola atyával, egy szobafestő-mázoló úrral, vagy épp az Olaszországból érkezett távoli rokonnal.

* * *

NBC
NBC

Joy & Earl, A nevem Earl

Bár már nincsenek együtt, nem tudjuk kihagyni összeállításunkból A nevem Earl prolipárját. A címszereplő még tisztességtelen korszakában jött össze az örökké rágózó és elképesztő frizurákat hordó Joyjal, de ma is tartják a kapcsolatot - a férfi ugyan már nem a lakókocsiparkban, hanem egy motelben húzza meg magát, a helyi bárban azért mindig összefutnak. Kapcsolatukat számos veszekedés, sőt verekedés jellemezte (melyek általában azzal értek véget, hogy a szomszédok kihívták a rendőrséget), és Joynak már akkor kapcsolata volt Rákossal, amikor még Earllel járt.

* * *

Barátok közt
Barátok közt

Nóra & Miklós, Barátok közt

Hogy magyar párt is említsünk, elég csak a Barátok közt Nóráját és Miklósát idecitálni, akik gyerekkoruk óta pajtások, majd miután összejöttek, kétszer is összeházasodtak. Veszekedéseiket - amikről persze az egész ház tud - általában Miklós piszkos ügyei hívják elő, de arra is volt példa, hogy Nóra saját lelkiismeret-furdalása miatt szökött Párizsba. Ott összejött egy másik pasival is, igaz, Miklóst sem kell félteni, ha nőkről van szó.