Rendhagyó főzőműsor indul

Vágólapra másolva!
Február 12-én indul az m2-n A világ legjobb konyhafőnökei című sorozat, amely - címéhez híven - zseniális séfeket mutat be.
Vágólapra másolva!

A világ legjobb konyhafőnökei tulajdonképpen egy rendhagyó főzőműsor, hisz miközben megrajzolja a sztárszakácsok portréját, azalatt a nézőkkel is megoszt pár konyhai trükköt. Az osztrák ismeretterjesztő sorozat házigazdája, az "évszázad séfjének" választott Eckart Witzigmann a világ tizennégy éttermébe látogat el, hogy meginterjúvolja egy-egy neves kollégáját.

Aki sztárszakácsként tehát Jamie Oliverre vagy Gordon Ramsayra gondolt, annak csalódnia kell, a sorozatban bemutatott séfek ugyanis a nagyközönség számára kevésbé ismertek, szakmájukban viszont annál nagyobb tiszteletnek örvendenek. Az első részben például a Németországban dolgozó Juan Amadorral ismerkedhetnek meg a nézők, akit 2006-ban a világ tizenkét legjobb szakácsa közé soroltak.

A további epizódok bemutatják többek között Gabriel Kreuthert, aki kilenc éve úgy érkezett New Yorkba, hogy csak pár szót tudott angolul - ma a Modern Művészetek Múzeumának éttermét vezeti. Vivek Singh az indiai konyhát házasította az európaival, Gianluigi Bonelli pedig Hongkong egyik legmenőbb klubjába csempészett egy csipetnyi Itáliát.

A sorozat még számos érdekes sorsot, különös portrét vázol fel, miközben némi kulturális és gasztronómiai adalékkal is szolgál a nézőknek. A február 12-i nyitó epizódot minden hétköznap 19.05-től követi a többi.