Vezetőváltás az MTV-nél

Vágólapra másolva!
Várkonyi Attilát kérte fel a Magyar Televízió Szórakoztató Főszerkesztőségének vezetésére Medveczky Balázs ügyvezető alelnök.
Vágólapra másolva!

A Művészetek Palotájának vezérigazgatói tanácsadója, könnyűzenei koncertjeinek rendező-szerkesztője, családi és ifjúsági programjaiért felelős művészeti tanácsadója volt mostanáig Várkonyi Attila, aki hétfőtől a Magyar Televízió Szórakoztató Főszerkesztőségét vezeti. A hétfőn munkába álló Várkonyi Attila már dolgozott az MTV-nek: szerkesztő-műsorvezetőként vett részt a Három kívánság és a Jövő-menő című műsorokban. Kereskedelmi csatornáknak is dolgozott, műsorkészítő munkatársa volt a TV2 több szórakoztató programjának, valamint a Z+ csatornának, a Sport1 és Sport2 adókat üzemeltető televízióban pedig marketingigazgató és műsorvezető volt. 2003-tól két éven át volt a Petőfi adó főszerkesztője, a Juventus rádiónál programigazgató volt. 1996-ban Az év rádiósának választották.

A most távozó főszerkesztő, Román Péter 1970-ben kezdett dolgozni a Magyar Televízióban, 1989-ben az m2 csatorna alapító főszerkesztője, majd az m1 igazgatója lett. 2005 szeptembere óta állt a szórakoztató főszerkesztőség élén.