Majmokkal indult valóságshow

Vágólapra másolva!
Volt ugye a Szurikáták udvarháza, most pedig itt a Dark Days in Monkey City - kicsit véresebb, és majmok a szereplői.
Vágólapra másolva!

Kedden mutatta be az Animal Planet új valóságshow-ját, a Dark Days in Monkey City-t: a történet középpontjában rivális makákócsapatok állnak, melyek Sri Lanka ősi romvárosában, Polonnaruwában élnek.

Az állatokkal forgatott reality nem új ötlet, hisz a csatorna 2005-ben rukkolt elő a Szurikáták udvarházá-val, amely a korábbi ismeretterjesztő műsorokhoz képest még ma is igen jó nézettséggel fut - a nézők azért kedvelhették meg a műsort, mert az emberi tulajdonságokkal ruházta fel a kis szurikátákat, lehetőséget adva többek között arra is, hogy ki-ki megválaszthassa a maga kedvencét.

Animal Planet

A szőrös Montague-k és Capuletek párharca most folytatódik, csak épp majmokkal a szurikáták helyett. A főszereplő itt egy Portia nevű nőstény, de a szériának megvan az emberi sztárja is: a történeteket eredetiben John Rhys-Davies narrálja, aki a mozilátogatóknak A Gyűrűk Ura-trilógiából, a tévénézőknek pedig a Sliders-ből lehet leginkább ismerős.

Az egyelőre tizenhárom részesre tervezett sorozat érdekessége, hogy forgatókönyvét jobbára képregényírók jegyzik, látványvilága így némiképp emlékeztet a Sin City-re vagy a 300-ra - annyiban is, hogy igen naturálisan ábrázolja az erőszakot és a halált, a reklámszüneteket is egy szétplaccsanó vérpacával jelzi.