Alakul a harmadik Csillagkapu

Vágólapra másolva!
A Stargate: Universe csapatához két újabb színészt igazoltak le, akiket több sorozatból, filmből ismerhetünk.
Vágólapra másolva!

A Sci Fi Channel a tervek szerint jövő nyáron indítja a Stargate: Universe című sorozatot, amely a Csillagkapu és a Csillagkapu: Atlantisz után a harmadik széria lesz a témában. Az alkotók elmondása szerint az előzőeknél sötétebb világot fog ábrázolni, és fiatalabb korosztályt céloz meg, középpontjában pedig egy katonákból, tudósokból és civilekből összeverődött csoport áll, amely egy idegen bolygón reked.

A sorozat húzónevét már korábban megtalálták Robert Carlyle személyében, és azóta több színészt is leszerződtettek a produkcióhoz. A TV Guide értesülése szerint a stábhoz frissen csatlakozott Lou Diamond Phillips és Alaina Huffman, akik, ha nem is tartoznak a legismertebb, legkeresettebb művészek közé, azért játszottak már jó pár filmben és sorozatban.

Phillipset legutóbb a Gyilkos számok-ban láthattuk, Ian Edgerton ügynök szerepében, de egy-két epizód erejéig feltűnt például a Különleges ügyosztály-ban vagy a 24-ben is. A nyolcvanas évekből a La Bamba főszereplőjeként emlékezhetünk rá - sokan talán még ma is azt hiszik, hogy a címadó dalt Phillips énekelte fel, nem pedig a Los Lobos énekese.

A Stargate: Universe-ben a színész a katonai csoport vezetőjét, Telford ezredest fogja megjeleníteni, míg Huffman egy erős akaratú medikát játszik, akinek bőven lesz orvosi feladata az ismeretlen planétán. A színésznő ezelőtt a Painkiller Jane-ben kapott nagyobb szerepet, de vendégként láthattuk többek között a Smallville-ben, az NCIS-ben, illetve a Helyszínelők két sorozatában is.