Magyar alkotóknak osztott díjakat az AXN

Vágólapra másolva!
Kiosztották az AXN Filmfesztivál 2009 díjait, a Superdigital című kisfilmet ítélték a legjobbnak.
Vágólapra másolva!

A Superdigital című kisfilm nyerte meg a tévécsatorna által rendezett rövidfilm-fesztivál fődíját. A péntek esti díjátadón a Madarász István alkotása kidolgozottságával és humorával fogta meg Pálfi György és Török Ferenc alkotta zsűrit. "Elsősorban a film vizualitását találtuk kiemelkedőnek, úgy véltük, hogy ebben a munkában valósult meg legmagasabb szinten a forma és a gondolat találkozása" - mondta Pálfi György a díjátadót követően a budapesti Merlinben.

A második helyezett László József Öngól című filmje lett, a harmadik legjobbnak Badits Ákos Fokhagymaleves című alkotása bizonyult. A közönség Babai István Négy lövés-ét találta a legjobb kisfilmnek. "A filmek jelentős részét sötét, nem ritkán depresszív hangulat jellemezte, a munkák többségéből hiányoltuk a humort, ugyanakkor mindegyik alkotóról elmondható, hogy ért a vizualitáshoz és ügyesen használja a filmnyelvet" - vélekedett Török Ferenc a mezőnyről.

A filmfesztivál első helyezettje egy professzionális HD kamerát, valamint egy hollywoodi utazást nyert. A filmeket itt lehet megnézni.