Betörés, pia, drog: tévésztár vagyok

Vágólapra másolva!
Problémás emberek a sorozatsztárok közt is éppúgy előfordulnak, mint a civilek közt. Leggyakrabban azért gyűlik meg az ünnepelt színészek baja a rendőrséggel, mert ittasan vezetnek - de néha találnak náluk ezt-azt, jobbára tiltott tudatmódosító szereket. Olyan ismert színészek is akadtak, akik betörtek valahová, vagy épp gyilkosság miatt kerültek tíz évre rács mögé.
Vágólapra másolva!

Attól, hogy valaki nem tetőfedő vagy faköböző, hanem befutott sorozatsztár, tévés, még nem feltétlenül találja meg mindig a helyes utat, nem mindig tartja be a törvényt, és nem figyel arra, hogy közszereplőként jó példát mutasson. A minap Hans Blomberg például a német Eurovíziós dalverseny selejtezője alkalmával egy hirtelen ötlettől vezérelve megfogta műsorvezető társa melleit, mire nyomban kapott is egy nagy pofont. Olyan is akad, akiről - talán épp saját menedzsere által, promóciós célból közzétett - szexvideó kering a neten, olyan is, aki letagadja saját gyerekét, de akad, aki gyilkosságban is részt vett, így tíz évet kapott. Íme egy csinos lista problémás tévés arcokról!

Lane Garrison, a főképp markánsan csúnya férfiakkal forgatott Szökés egyik szépfiúja 2006 decemberében karambolozott, a baleset után pedig a Kaliforniában maximálisan megengedett véralkoholszint dupláját mérték nála. A kocsija letért az útról, egy fának csapódott, egy 17 éves utasa meghalt, a két, hátul ülő 15 éves lány pedig megsérült. 2007 novemberében meglett a döntés is: 300 ezer dollárt kellett fizetnie a lányok és az áldozat családjainak, továbbá három év, négy hónapot kell leülnie. Ezért a vétségért a helyi törvények szerint akár hat év és nyolc hónapot is kaphatott volna.

- - - - - - - - - - - - -

Tavaly április 28-án, a napsütötte Palm Springsben, reggel ötkor a Helyszínelők-ből ismert Gary Dourdan egy autóban aludt, mikor ez feltűnt a rend egy éber őrének. Állítólag a színész nemigen tudott magáról, mikor rátaláltak: letartóztatták, mivel kokaint, heroint és ecstasyt, illetve különféle gyógyszereket találtak nála. Később az Access Hollywoodnak azt a zavaros magyarázatot adta, hogy a szerek idegenekéi voltak, akiket ő egy zenei fesztivál VIP-partijára szállított. 2008 májusában bűnösnek találták, de az ügyész által tervezgetett 3 év 8 hónap helyett csak egy drogelvonóra ítélték.

- - - - - - - - - - - - -

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ha már drog, egy összehasonlíthatatlanul jelentéktelenebb tévés arc, de legalább magyar: az RTL Klubon, a Való Világ-ban volt képernyőn heteken keresztül, minden este főműsoridőben, Segal művésznéven egy miskolci legény, aki azért nem nyerte el a tévézők rokonszenvét, hiszen hamar kiesett. Idén, február 20-án elsőfokú ítéletében bűnösnek találta a Fővárosi Bíróság abban az ügyben, amelyben bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt emeltek vádat. Összesen több mint száz év szabadságvesztést szabtak ki a húsz vádlottra. C. Tamás társtettesként, bűnszervezetben elkövetett kábítószerrel való visszaélés miatt - nem jogerősen - 7 év fegyházbüntetést kapott.

- - - - - - - - - - - - -

Kábítószert sokaknál találtak, így Craig Robinsont (Office) is letartóztatták tavaly június végén, Culver Cityben. Szabálytalanul közlekedett kocsijával, ami még nem lett volna olyan nagy baj, de metanfetamint tartalmazó anyagok, ecstasy voltak nála. A színészt persze bevitték, és a vizsgálatok kiderítették, hogy korábban kokaint és marihuánát is fogyasztott. Az eset nem egyedi, például Julia deMato American Idol-szereplőt is leállították korábban, pipa mellett kokaint és marihuánát is találtak nála az autóban. Ő azzal védekezett, hogy csak "félreértésről" van szó, nem is lehet más.

- - - - - - - - - - - - -

Michelle Rodriguezre (Lost) 2003-ban háromévi próbaidőt szabtak ki ittas vezetés és közlekedési szabálysértés miatt, ám később Hawaiin ismét részegen ült a volán mögé - a próbaidő megsértéséért kéthavi elzárásra ítélték, de amikor 2006 májusában bevonult a börtönbe, pár órán belül kiengedték, az intézmény túlzsúfoltsága miatt. Később a rácsokat harmincnapos utcaseprésre és állomástakarításra váltotta, a próbaidejét pedig 2009-ig meghosszabbították. A bíróság 2007 októberében azért szabott ki rá 180 napos börtönbüntetést, mert a közmunka elvégzését végül nem sikerült igazolnia - de 18 nap után szabadult (a sztori itt olvasható). A mellékelt videóból azonban kiderül, hogy a művésznő a kedélyesen bunkó beszólásokra kissé ingerülten reagál.