Nem ma Született feleségek

Vágólapra másolva!
Visszatértek a Lila Akác köz lakói a magyar képernyőkre, de mintha nem a régiek volnának: öt évet ugrottak a sztoriban, ami nem is annyira a ráncok számának gyarapodásából (botox is van a világon), hanem a családi körülmények változásából derül ki. A friss szereplők felbukkanása, az átrendeződött családmodell új lendületet adhat a sorozatnak.
Vágólapra másolva!

Az időugrás főleg a sci-fikre jellemző, de kétségkívül új dinamikát adhat egy olyan sorozatnak, mely négy éven át hozta ugyan a megszokott, rendes színvonalat, de egyre ritkábban volt képes meghökkentő, merész fordulatokra, megújulásra. A rajongók a második évadot tartják gyengébbnek, utána javulást ünnepeltek a harmadikkal, de most jelentősen átrendeződtek az erőviszonyok, így jóformán tiszta lappal lehet kezdeni az egészet.

A három Golden Globe-ot nyert, mostanában az USA-ban 13,5 millió nézőt érdeklő sorozat tavaly szeptember végén rajtolt új évaddal kint, így itthon féléves a lemaradás, ami határozott előrelépés ahhoz képest, hogy sok sikerszériára korábban éveket kellett várni. Egy héttel így is előre lett hozva az évadpremier, mert az RTL sakkozott sorozataival, betette a Mentalistá-t a feleségek sávjába. A TV2-nél nem akarták hagyni megerősödni Simon Bakert, leállították az ismétléseket, és előkapták az új évadot, a további nézettségromlás elkerülése végett.

Ötévnyi időugrás sokak életében hozna radikális változásokat, így történt ez a kertvárosi asszonyoknál is. Gabrielle tortát mohón zabáló, túlsúlyos kislányával, lemondó hangulatba került, vak férjével küzd, és már korántsem az a menő, mindig tökéletesen sminkelt bombázó, aki volt, slamposan jár, hiszen férje amúgy sem látja - és a pénz sem áll tornyokban a mahagóni asztalon. Lynette családjában felnőttek az ikrek, így az időugrás arra mindenképp alkalmas, hogy bemutassa, miféle problémákkal küzdenek a jómódú 16-18 éves fiúk egy meghitt kertvárosban. Ezzel a lendülettel el is búcsúztunk Shane és Brent Kinsmantól, a két csibészt alakító gyerekről: maradjunk annyiban, hogy a srácok, Porter és Preston Scavo szebbek voltak kisgyerekként, mint idétlen kamaszként.

Nagyobb a változás a tökkelütött, szeleburdi Susannál, akinek van egy kisfia Mike-tól, de új fickóval kavar a legnagyobb titokban - miközben a visszaemlékezésekből kiderül, hogy elvált Delfinótól, és volt valami csúnya autóbaleset is az öt év alatt, ami miatt megromlott a házasság. Bree szakácskönyvet ad ki, de közben igen nyomorultul érzi magát, mert elszakították unokájától. Ezt a szálat és a Mike-Susan vonalat a későbbiekben bontja ki jobban a sorozat, ilyen szempontból az évad első része egyfajta mézesmadzag, mert régi karaktereket helyez vadonatúj szituációkba - a sorozatot követők pedig addig maradnak, míg választ nem kapnak a tönkrement házasságra vagy a családi balhékra vonatkozó kérdéseire.

Szinte kimaradt Katherine, az első részben nem sok vizet zavart, de felbukkant új férjjel a királynőként bevonuló Edie. A négy főkarakter által mindig kivetett szőke friss párja hozta az évadnyitó epizód mini cliffhangerét, azaz rejtélyes zárását, mivel kiderült, hogy a fickót hosszabb időn keresztül őrizték egy elmegyógyintézetben, nyilván nem véletlenül - ráadásul nemigen jár vissza kontrollra, huncut módon piruláit sem szedi rendesen, ellenben valakit likvidálni akar a környéken. Újabb kérdés válasz nélkül, természetesen azért, hogy visszatérjen a néző. A ravasz, egoista, fondorlatos szőke Edie-t remekül hozó Nicollette Sheridanhoz kapcsolatos, viszonylag friss hír (innentől csak az olvassa, aki szereti a nagy meglepetéseket), hogy kilép a sorozatból, sőt, a vele forgatott utolsó részről is szállingóznak információk: szépséges epizód lesz, tele visszaemlékezésekkel.

Az elmúlt napok Született feleségek-kel kapcsolatos hírei amúgy leginkább Marcia Crossról szólnak (ezért is kérdeztük a neki magyar hangot adó Balogh Erikát - lásd keretes írásunk). A kétéves ikreket nevelő színésznő jótékonysági eseményeken vesz részt, küzd az elmaradott országok gyermekélelmezési problémái ellen, de közben nincs jól, hiszen a közelmúltban diagnosztizáltak rákot az 51 éves férjénél, Tom Mahoney-nál. Marcia 2006-ban ment hozzá a most kemoterápiára kényszerülő férfihoz - és aggódása még inkább érthető, ha tudjuk, hogy korábbi élettársa, Richard Jordan agytumorban halt meg.

Ugyancsak Marcia Crossról érkezett hír alig pár napja, hiszen a neki is sokat jelentő Melrose Place remake-jét forgatják, és felmerült, hogy régi arcok is feltűnhetnének - nyilván nézettség miatt - legalább epizódszerepre. "Tényleg nagyon elfoglalt vagyok. Soha nem mondom, hogy soha, de nem ez a legfontosabb dolog manapság" - kommentálta a pletykákat. A végére pedig egy kis néznivaló: