Meghalt Jade Goody, brit tévés szereplő

Vágólapra másolva!
Vasárnap reggel méhnyakrákban elhunyt Jade Goody, a brit Big Brother ismert szereplője, kinek utolsó napjairól rendszeresen beszámolt a brit sajtó.
Vágólapra másolva!

Vasárnap reggel essexi otthonában elhunyt a 27 éves Jade Goody. Férje, aki múlt hónapban vette el feleségül az akkor már súlyos beteg, rákos reality-sztárt, mellette feküldt az ágyban, mikor Goody eltávozott - írják a brit lapok. Két kisfia volt, Jeff Braziertől, egy tévés műsorvezetőtől. Még Gordon Brown, brit miniszterelnök is kifejezte részvétét, és kiemelte, hogy Jade rákellenes küzdelme példaértékű.

A korábban fogorvosi asszisztensként dolgozó Goody a Big Brother-ben lett országosan ismert, majd több reality-ben szerepelt, könyvet is írt, sőt, később a VIP Big Brother-be is behívták. Miután 2008 augusztusában megtudta, hogy gyógyíthatatlan rákos, és csak hónapjai vannak hátra, minden léptét követte a média. Korábban, több rasszistának is értelmezhető beszólása miatt igen ellenségesek voltak vele a lapok (egy indiai színésznővel volt gondja, a csatorna pedig 50 ezer dühödt levelet kapott a tévézőktől), de az elmúlt hetekben címlapok tucatjait kapta, és az újságírók hozzáállása is megváltozott.