Újra összeáll a Monty Python

Vágólapra másolva!
Újra összejönnek a legendás komikus csapat tagjai, hogy együtt ünnepeljék a Monty Python Repülő Cirkusza negyvenedik évfordulóját.
Vágólapra másolva!

1969 októberében indult el ugyanis a Monty Python Repülő Cirkusza, amely hatalmas mérföldkővé vált nemcsak a brit humor, hanem a televíziózás történetében is. Az abszurd sorozat aztán 1974-ig futott, de John Cleese az utolsó részekben már nem szerepelt - viszont a Gyalog galopp-ban, a Brian életé-ben és 1983-as Az élet értelmé-ben igen, így a csapat feloszlása ez utóbbi film utánra tehető.

1989-ben, éppen a huszadik évforduló előestéjén aztán Graham Chapman elhunyt, így az eredeti Monty Python már soha nem fog összeállni. Az életben maradt öt tagot viszont még láthattuk párszor együtt: 1998-ban például egy színpadi interjút adtak együtt (itt még Chapman is jelen volt, magukkal vitték egy urnában, amit aztán Terry Gilliam fel is rúgott), 2005-ben pedig együtt láthattuk őket Eric Idle musicaljének, a Spamalot-nak a premierjén.

Forrás: Getty Images

Cleese, Gilliam, Idle, Jones és Palin ez évben egy először DVD-n megjelenő, később a tévében is vetíteni kívánt dokumentumfilmhez állnak össze, amely a Monty Python: Almost The Truth (The Lawyer's Cut), vagyis Majdnem az igazság (Az ügyvédi változat) címet viseli. A filmben olyan vendégek is megszólalnak, akik dolgoztak együtt a pythonokkal, vagy "csak" nagyra értékelik munkásságukat, mint Dan Aykroyd, Tim Roth vagy Hugh Hefner.

A készülő alkotásról Terry Jones így nyilatkozott: "Ez egy olyan dokumentumfilm, amelyről mindig reméltem, hogy elkészül - annyira teljes és annyira hű a valósághoz, hogy nincs is szükségem arra, hogy megnézzem."