Ma indul Bárdos András műsora

Vágólapra másolva!
Bárdos András saját műsorral jelentkezik a TV2-n: ma este 23.40-kor Húsz év című produkciójában ismert interjúalanyokkal beszélget az 1989 óta eltelt időszakról.
Vágólapra másolva!

"A politika szerintem korántsem olyan fontos dolog, mint amennyit beszélünk róla. Ha jön is politikus a műsorba, velük sem elsősorban a politikáról akarok beszélni, hanem arról, hogy alakult az elmúlt húsz év, hogy jutottunk ide. Egyáltalán: hova jutottunk?" - mondja Bárdos András, aki szerint "erőteljes" kérdéseket kell feltenni, tabukat nem ismervén.

Úgy véli, hogy hamis a nosztalgia, mely sok emberben él a Kádár-rendszer iránt, hiszen sokan elfelejtik, hogy nem utazhattak Nyugatra, hogy órákat kellett sorban állni jó kenyérért, mert azt sem lehetett mindenhol kapni Budapesten. "A Húsz év-ben olyan riportalanyokkal beszélgetek, akiktől megpróbálom megtudni, ők mit tettek hozzá ehhez a folyamathoz, hogyan látják, sikerült-e fejlődnünk, mi változott és mi nem az elmúlt húsz évben. Megkérdezem, az ő személyes sorsuk, életük hogyan alakult, képesek voltak-e szembenézni saját problémáikkal, vajon őszinték voltak-e saját magukkal és másokkal. A legegyszerűbb kérdéseket teszem fel majd a vendégeimnek" - ígéri a Tények főszerkesztő-műsorvezetője.

A heti rendszerességgel jelentkező műsor első vendége a már nyilvánosságtól visszavonult Berecz János, akit moszkvai tanulmányai után a Magyar Szocialista Munkáspárt Külügyminisztériumi Bizottságának elnökévé nevezték ki. 1980-ban választották a párt Központi Bizottságába. 1982-ben távozott a Külügyminisztériumból, és a Népszabadság főszerkesztője lett, majd a rendszerváltás után a magánszférában kezdett dolgozni, és több céget vezetett.

Nézzen bele: