Viasat3, TV6: új sorozatok, filmek

Vágólapra másolva!
Növelte bevételeit a Viasat3, főképp a tavaly start után erősödő TV6-nak köszönhetően. Jön a Két pasi - meg egy kicsi újabb évadja, hamarosan a képernyőn lesz a Leverage,Lépéselőnyben címmel, a férfiasabb TV6-ra pedig a Friday Night Lights kerül.
Vágólapra másolva!

Miközben a tévés piacon egy 15-20 százalékos bevételcsökkenés figyelhető meg, a Viasat3 6 százalékos növekedést ért el 2009 első negyedévében, a tavalyi első három hónaphoz képest, mikor 1,16 milliárd forint volt. A növekedés főképp a férfiakra pozicionált TV6-nak köszönhető, mely 2008 elején indult, és az első időkben nem generált különösebb bevételt.

A 6,2 százalékos közönségaránnyal rendelkező Viasat3 vezetősége elégedett a negyedévvel, a struktúra jónak tűnik, a Pimaszok, a Két pasi - meg egy kicsi és a Jóbarátok, azaz a szitkom-esték korrekt nézettséget biztosítanak. A TV6 jelenleg 36 százalékos lefedettséggel bír, 0,7 százalékos közönségaránya van a kereskedelmi célcsoportban (gyengébb, mint a Film Plusz vagy a Cool), de a 18 és 39 éves kor közti férfiaknál, mely elsődleges célcsoport, már túljutott az egy százalékon. Ez Kocsis Attila vezérigazgató szerint jobb eredmény, mint amit egy évre terveztek.

Az [origo] kérdésre a Viasat3 részéről elmondták, hogy - noha több jelentkezővel tárgyaltak - továbbra sem talált a cég programigazgatót, ezeket a feladatokat mások végzik, részben itthonról, részben Londonból. A struktúra összeállításában tehát többen vesznek részt: ami biztos, hogy jön a Két pasi - megy egy kicsi ötödik évadja május 19-én a Viasat3-ra (itt az a furcsaság esett meg, hogy az ismétléseket legalább annyira nézik, mint a korábbi premiereket - idő kellett, hogy megszeressék a nézők a Charlie Sheennel felálló szitkomot). Lépéselőnyben címmel jön a Viasat3-ra a Leverage, a Friday Night Lights pedig a TV6-on lesz látható a közeljövőben.

A saját gyártású műsorokkal is elégedett a csatorna, a pókerműsor 14 adásából öt ment le eddig, és növekvő közönségarányt regisztrálnak. Gianni május végéig van képernyőn, Pimasz úr és a pókerműsor pedig júniusban búcsúzik - talán csak temporálisan. Májusra Viasat-premierek lesznek a csatonán, az elmúlt 2-3 hollywoodi, Disney-től vásárolt termésből. A csatorna az NBC-vel is kötött szerződést pár hónappal ezelőtt, így 2009 őszére erős filmes kínálatot ígér.