2009 tévés tervei, készülő pilotok

Vágólapra másolva!
Számos ígéretes pilot készült idén, egyikből-másikból a jövő sikersorozata is lehet. A 2009/2010-es tévés évadban visszatérhet a képernyőre a Vészhelyzet Hathaway nővére, vagyis Julianna Margulies és a Buffyként ismert Sarah Michelle Gellar, a kilencvenes évek klasszikus sorozata, a Melrose Place remake-et kap és két érdekes spin-off is érkezik. Harminc projekt, melyek közül jó néhányra kíváncsiak vagyunk: előbb az ügyvédes-politikai témákra, eztán a sci-fire, a misztikumra pillantunk, utána jönnek a férfias ötletek, utána csajos tervek, végül a többi.
Vágólapra másolva!

Ügyvédek, politikusok

Barely Legal

Miről szól? Kathleen Holtzról, aki már 18 évesen elvégezte a jogi egyetemet, és azon nyomban ügyvédnek is állt - mindezt ráadásul Kaliforniában érte el, ahol állítólag kifejezetten kemény a jogi oktatás. Vígjáték igaz történet alapján.

Ki a húzónév? A főszerepet Hilary Duff játssza, aki annak idején egy tévésorozattal, a Lizzy McGuire-rel futott be, de azóta inkább csak nagyfilmekben láthattuk. A pilotot Rob Morrow (Miért éppen Alaszka?, Gyilkos számok) produkciós cége készíti.

Kiknek fog bejönni? Akik szeretik a könnyedebb ügyvédes sorozatokat, mint mondjuk az Ally McBeal vagy akár a nem szigorúan ebbe a műfajba tartozó Ed.

* * *

Body Politic

Miről szól? Családi történet, politikával fűszerezve. A beszédes nevű Hope sosem látott édesapját keresi, akiről aztán kiderül, hogy ő az igazságügyi miniszter. A fiatal lány nem akar ajtóstul rontani a házba, ezért munkát vállal a kormányban, hogy így kerüljön közelebb apjához.

Forrás: [origo]

Ki a húzónév? Minka Kelly (képünkön), a TV6-ra hamarosan érkező Friday Night Lights üdvöskéje.

Kiknek fog bejönni? Akik könnyedebb formában szeretnék látni Az elnök emberei-t. Ahogy a politikai sorozatoknak általában, Magyarországon a Body Politic-nak sem jósolunk nagy sikert.

* * *

Community

Miről szól? Komédiasorozat arról, hogy miként élik meg a felnőttek, ha újra be kell ülniük az iskolapadba. Közelebbről egy ügyvédről, akiről kiderül, hogy nem érvényes a diplomája, így újra beiratkozik az egyetemre.

Ki a húzónév? Bár a főszerepet Joel McHale játssza, a nézők inkább az idősödő komikus, Chevy Chase (Óvakodj a törpétől, Eszelős szívatás, Családi vakáció és folytatásai) miatt lesznek kíváncsiak a sztorira.

Kiknek fog bejönni? Chevy Chase-rajongóknak mindenképp, plusz azoknak, akik szeretik az amerikai felsőoktatás világát.

* * *

The Good Wife

Miről szól? A történet középpontjában egy politikusfeleség áll, aki korábbi karrierjét feladva úgy dönt, hogy védőügyvéd lesz - jogi sorozatra számíthatunk tehát, vaskos magánéleti szállal.

Ki a húzónév? A főszerepben a Vészhelyzet Hathaway nővérét, Julianna Marguliest láthatjuk. A színésznő számára nem teljesen ismeretlen az ügyvédi szerepkör sem, hisz játszott a Canterbury's Law-ban, sőt a Dokik kétepizódos vendégszerepében is ügyvédet alakított. Mellette szerepel Josh Charles is, vagyis Knox Overstreet a Holt költők társaságá-ból, aki utána az Édeshármas-ban alakított emlékezeteset.

Forrás: Getty Images

Kiknek fog bejönni? A Vészhelyzet azon rajongóinak, akik nem tudnak elszakadni a fekete fürtöktől, és akik Az elnöknő-t és A hatalom hálójában-t is szeretik.

* * *

Legally Mad

Miről szól? Egy ügyvédnőről, aki a jogi egyetem elvégzése után apja cégénél vállal állást - annak ellenére, hogy jobbnál jobb ügyvédi irodákhoz hívják dolgozni. A laza és vicces lány hamar felkelti a kollégák érdeklődését is.

Ki a húzónév? A sorozatot az Ally McBeal és a Boston Legal alkotója, David E. Kelley készíti, aki - akárcsak az Ally McBeal esetében - most is egy kevéssé ismert színésznőben, Charity Wakefieldben bízik.

Kiknek fog bejönni? Csak azt mondhatjuk, amit a Barely Legal esetében: akik szeretik a könnyedebb ügyvédes sorozatokat, mint az Ally McBeal.