Szexuális zaklatás miatt perlik a Lost színészét

Vágólapra másolva!
Az ABC egyik volt alkalmazottja perelte be Henry Ian Cusicket, aki a Lost-ban Desmond Hume-ot játssza. 
Vágólapra másolva!

Desmond Hume a Lost története szerint egy bunkerben ücsörög naphosszat, és az a dolga, hogy bizonyos időközönként beüssön a számítógépbe egy bizonyos kódot. Az őt játszó színész, Henry Ian Cusick azonban mással is szívesen foglalkozik - egy volt kolléganője szerint például hölgyek inzultálásával.

Az ABC-s produkciónak dolgozó nő múlt hét végén perelte be a színészt, aki szerinte szexuálisan zaklatta őt a 2007-es év folyamán. Keresetében a nő felsorolt néhány esetet, miszerint előfordult, hogy Cusick a melleihez dörzsölte a fejét, szájon csókolta őt vagy épp a hátsóját simogatta, miközben nyögéseket hallatott.

A nő akkor be is panaszolta Cusicket a csatorna vezetőségének, aminek az lett a vége, hogy őt magát rúgták ki - holott már 1997 óta dolgozott az ABC-nek, és munkáját azóta jól végezte. A hölgy így nemcsak a színésztől, de az ABC-től és az ahhoz kötődő gyártócégtől is kártérítést követel.

A kereset beadásáról az Entertainment Weekly tudósított, amely a nő ügyvédjét és az ABC szóvivőjét is próbálta elérni, de a cikk közléséig egyik helyen sem járt sikerrel.