Kalandra Fal: volt celeb, akit mentő vitt el

Vágólapra másolva!
A villamosra, metróra várakozók közül bizonyára sokan felfigyeltek már az RTL Klub plakátjára, melyen Sebestyén Balázs és Vadon János csecsemőként feszít. Az itt sugallt gyerekes hangulat természetesen a műsorvezetőpáros új produkciójára is jellemző lesz: május 4-én indul az emberi tetris, vagyis a Kalandra fal!, melyben számos celeb fut fejjel a falnak - pontosabban a fal fut nekik, ha nem vigyáznak.
Vágólapra másolva!

Az általában Human Tetris-ként emlegetett Brain Wall csak egyike a rengeteg agyament japán vetélkedőnek, lényege, hogy a népszerű tetris játék különféle formájú elemeit emberekkel helyettesíti. A játék során persze mégsem hullanak egymásra a különféle pozíciót felvett emberek: az aktuális versenyző felé egy fal közelít, melyen mindig más formájú kivágás van, a játékosnak pedig olyan testhelyzetet kell felvennie, hogy átférjen a résen. Ha nem sikerül, a közeledő fal betolja őt egy medencébe.

Korántsem műveltségi vetélkedőről van tehát szó, sőt: a műsor igen primer módon hat a nézőkre, hisz csupán azon nevethetünk, hogy néhány ismert ember csuromvizes lesz, ha elrontja feladatát. "A műsor egyetlen lényege a szórakoztatás. Ebben nem kell az értelmet keresni, talán nem is az a fontos, hogy ki nyer, vagy ki veszít, hanem az önfeledt nevetés" - fogalmaz Sebestyén Balázs, aki hasonló vonalat képvisel a Kész átverés-sel is, bár a sztárok ottani megleckéztetéséhez azért némi rafinéria is kell.

"Vidám, pörgős, helyzetkomikumra épülő játék lesz, amiben nem fognak csalódni a könnyed műfaj kedvelői" - teszi hozzá Vadon János, aki még a VIVA TV-n (Z+-on) volt kollégája Balázsnak, aztán a Celeb vagyok, ments ki innen!-ben csatlakozott hozzá az RTL Klubon. A műsorvezetőpáros azt ígéri, az alapvető hangvétel a Kalandra fal!-ban is olyan lesz, mint az argentin dzsungelben, vagyis mindketten rendesen osztani fogják a sztárokat, és persze nagyokat röhögnek rajtuk - remélhetőleg a közönséggel együtt.

A Brain Wall egyébként 2006-ban indult Japánban, igaz, ott nem önálló műsorként, hanem egy vetélkedősorozat részeként. A játék aztán a különféle videómegosztó oldalaknak köszönhetően tett szert óriási népszerűségre, a YouTube-ról például kilenc hónap alatt hétmilliószor töltöttek le egy ide kapcsolódó klipet. Nem csoda, hogy a show aztán (Hole in the Wall címmel) az Egyesült Államokba és Nagy-Britanniába is átkerült - és még vagy harminc országba, köztük olyanokba is, mint Ausztrália, Oroszország, Indonézia és több dél-amerikai állam.

Európán belül is sok helyen fut(ott), a formátumot többek között Bulgária, Dánia, Görögország, Horvátország, Németország és Olaszország is átvette, bár volt, ahol nem aratott nagy sikert, a horvátoknál például az alacsony nézettség miatt alig egy hónap múlva levették a műsorról. A japán eredetiben civilek mérkőznek egymással, és a nemzetközi verziókra is jellemző, hogy sztárokat csupán különkiadásban szerepeltetnek - az olaszoknál többnyire bikinibe bújtatott modellek játsszák a játékot.

Forrás: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Nálunk csupa celebre várnak a lyukak a falon, hisz a Vacsoracsata óta tudjuk, nem igazán éri meg civileket szerepeltetni. Rényi Ádám, az RTL Klub kommunikációs igazgatója az [origo]-nak elmondta, összesen negyvennyolc hírességet sikerült megnyerni a műsorra, akik minden adásban két hármas csapatban versengenek egymással. A csatorna egyelőre május végéig tervez húsz adást, ami a kezdeti körmérkőzésekkel, későbbi továbbjutási rendszerrel egyfajta bajnokságot ad ki, melyet végül az egyik háromfős csapat nyer meg.

Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a celebek között ott találjuk Benkő Dánielt és Pákót, akik eddig sem visszakoztak soha, ha arról volt szó, hogy hülyét csináljanak magukból. A Celeb vagyok, ments ki innen! dzsungeléből átigazolt többek között Horváth Éva és Szőke András is (Bárdosi Sándorról egyelőre nincs hírünk, de szívesen látnánk, amint hosszas próbálkozás után egyszer csak áttöri a feléje száguldó falat), és olyanok is feltűnnek a játékban, mint Peller Mariann, Valkó Eszter vagy Szujó Zoltán.

Videó az eredeti műsorból:


Miután a Kalandra fal! első része hétfőn (19.05-ös kezdettel) kerül adásba, a forgatások már megkezdődtek, minek során meg is történt az első baleset: Zimány Linda épp a közeledő falon készült átugrani, amikor lába beakadt a falba, a dereka pedig csúnyán visszahajlott. A helyszínen lévő orvos azonnal ellátta, de miután a fájdalom nem múlt el, mentő szállította el a Cool tévé műsorvezetőjét.