Vágólapra másolva!
Szerda este 100. epizódjához érkezett a Lost, ami nagy mérföldkő egy sorozat történetében.
Vágólapra másolva!

A Lost 2004 szeptemberében indult, és már a bemutató előtt óriási érdeklődés kísérte: ezt a nyitó adás nézettségi számai is igazolták, a 815-ös járat lezuhanását ugyanis 18,5 millió néző követte figyelemmel. Ezek egy része később ugyan elmaradt, de a Lost ma is sikeres sorozatnak számít.

A nézők többsége bizonyára azért pártolt el egy idő után a szériától, mert egyszerűen képtelen volt követni az egyre szerteágazóbb cselekményt. A történet 48 (a kutyával együtt 49) túlélővel kezdődött, internetes rajongói oldalakon pedig ma már 576 rejtélyt tartanak számon, melyek megválaszolásával még tartoznak a Lost alkotói.

ABC

Kép a 100. epizódból, amely a The Variable címet kapta

Most, a 100. epizódnál sem lehet semmi biztosat tudni, de a készítők korábbi ígérete szerint 2010-ben, a hatodik évaddal véget ér a történet, és többé-kevésbé elvarrják a szálakat. Ezzel a húzással valószínűleg a rajongók nagy része is egyetért, hisz láttuk már például A szökés-nél, hogy milyen az, ha túlhúznak egy egyébként erős sorozatot.

A Lost egyébként az egy évvel később indult A szökés-nek (és még sok más szériának) is utat nyitott, hisz a tévésekkel újra felfedeztette a szeriaziált sorozatokat, ahol az egyes epizódok nem nagyon érthetők önmagukban, így a műsor folyamatos odafigyelést kíván a nézőktől.