Újra összeállt a Waczak szálló csapata

Vágólapra másolva!
A Waczak szálló befejezésének harmincadik évfordulójára két kisfilmmel készültek az egykori szereplők. 
Vágólapra másolva!

A nálunk Waczak szálló címen vetített Fawlty Towers csapata a londoni Naval & Military Clubban gyűlt össze, hogy megünnepelje a sorozat harmincadik évfordulóját. A jeles alkalmat érdekes módon nem a széria indulásától, hanem annak befejezésétől számítják, a Waczak szálló ugyanis eredetileg 1975 és 1979 között futott a BBC-n.

A filmbeli szálló munkatársai (John Cleese - Basil, Andrew Sachs - Manuel, Prunella Scales - Sybil, Connie Booth - Polly) nemcsak italozni gyűltek össze, de két kisfilmet is reklámoztak, amelyek a Fawlty Towers: Re-Opened, illetve a Fawlty Exclusive: Basil's Best Bits címet viselik, és május 10-én és 17-én kerülnek adásba a brit G.O.L.D. csatornán.

A négyesfogat legismertebb tagja és a sorozat fő alakja, John Cleese elmondta, a szereplők szoktak ugyan egymással találkozni, annak azonban az idejét sem tudja, mikor vacsoráztak együtt így négyen. Közösen jutottak viszont arra a megállapodásra, hogy az évforduló alkalmából sem forgatnak új epizódokat, a két összeállítással csak újraértelmezik a klasszikus jeleneteket.

"Túl öregek és fáradtak vagyunk, hogy ennél többet tegyünk" - nyilatkozta Cleese a DigitalSpynak, majd hozzátette, hogy a mérce is túl magas, hisz sokan még ma is a legviccesebb brit sorozatként emlegetik a Waczak szálló-t.