Ütnek a románok a Duna tévén

Vágólapra másolva!
Ütős román akciófilm-sorozat indul csütörtökön a Duna TV-n: kicsit zűrösebb, mint a Tűzvonalban. 
Vágólapra másolva!

"Antihősök, prostitúció, korrupció, román hip-hop" - hirdeti címszavakban új sorozatát, a Jó fiúk-at a Duna TV. Bizony, érdemes belepillantani, hogy hol állnak a sorozatgyártásban szomszédaink: miután a román filmipar az utóbbi években látványosan felfejlődött, úgy látszik, a tévés szekció is ment utána.

Legalábbis a Jó fiúk előzetesében ütős képek váltják egymást, amik izgalomra, szexre egyaránt utalnak, kicsit keményebb, naturálisabb ábrázolásmóddal, mint a mi hasonló alkotásunk, a Tűzvonalban. Ráadásul a sorozat humornak sincs híján: már a kezdőszituáció elég vicces, az amerikai zsaru ugyanis pont egy beépített rendőrt tartóztat le egy razzia alkalmával, akiből aztán a társa lesz.

Igaz, a sorozatnak az ütős akciójelenetek ellenére is van egy furcsa trash-hangulata, amire a román hip-hop mellett a fehér Daciával lebonyolított autós üldözések is rátesznek egy lapáttal. Mindenesetre a főként prostitúcióra szakosodott alvilági szervezet felszámolása így is izgalmas, ráadásul szerializált sorozatról van szó, vagyis hőseink ugyanazokat a rossz fiúkat üldözik nyolc részen keresztül.

A 2005-ben készült sorozat első része május 14-én 23.10-től látható a Duna TV-n, a további epizódok csütörtökönként más-más időpontban, de mindig késő este kerülnek adásba.