Pucérkodás miatt mentegetőznek a dánok

Vágólapra másolva!
A Survivor dán változatában meztelen futóversenyt tartottak, a helyszínt adó Malajzia mellett a produkciós cég is mérges.
Vágólapra másolva!

Az Expedition Robinson című reality a Survivor skandináv verziója, csapatokat versenyeztet egzotikus helyszíneken, most épp Malajzia egyik szigetén. A szokványos feladatok mellett a készítők e hónapban egy pikáns játékkal, (fél)meztelen futóversennyel álltak elő.

Az ádámkosztümben, esetleg bugyiban, alsógatyában futkorászó versenyzőkről fotók is jelentek meg egy maláj lapban, aminek nyomán a hatóságok nyomozást indítottak - Malajziában ugyanis eléggé szigorú a filmtörvény, mindennemű obszcenitást egyértelműen tilt.

A műsort futtató produkciós cég, a Strix Television AB nyilvánosan kért bocsánatot a malájoktól, és biztosította a hatóságokat, hogy az ominózus rész nem fog adásba kerülni. A vállalat szerint a játék nem szerepelt az eredeti forgatókönyvben, és már el is bocsátotta azt a rendezőt, aki kitalálta ezt az "érzéketlen és sértő" feladatot.

A futóverseny ugyanis a játékosok körében is váltott ki indulatokat: egy nő semmiképp sem akart levetkőzni a kamerák előtt, így őt ki is rúgták a produkcióból - arról nincs hír, hogy a botrány kirobbanásával visszaveszik-e.