Ötvös Csöpivel ünneplik a balatoni szezonnyitót

Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió egész napos szezonnyitó műsort kínál a Balaton partjáról és környékéről május 30-án, szombaton. Városnézés, balatoni retró, főzés helyi különlegességekkel.
Vágólapra másolva!

Szombaton, 30-án, egész napos tematikus adással jelentkezik az m1. A háziasszonyoknak a Most a Buday című műsort kínálják a szerkesztők 11.30-tól, azoknak pedig, akik a fotelből szeretnek nézelődni, a keszthelyi Festetics-kastélyt, a badacsonyi Kisfaludy-házat. A Siófokon lévő Kálmán Imre-szülőházat vagy Jókai Mór, Krúdy Gyula egykori villáját is felkeresi az MTV.

A Főtér után a siófoki szezonnyitóról 15.45-kor élőben jelentkezik a csatorna, Nekem a Balaton címmel, a nap eseményeiről, az érdekesebb koncertekről, programokról összefoglalót ad az m1. A nap során még többször bejelentkezik a két műsorvezető Szántó Dávid és Mérei Andrea (a képen).

A Balaton retró 16.30-tól látható, amely a 60-as, 70-es évekbeli amatőr szuper 8-as, professzionális híradó és reklámfilmek szerkesztett gyűjteménye. Este az 1980-as A Pogány Madonna lesz képernyőn, nem először - a tizedik sugárzás után még azt mondtuk volna, hogy megunhatatlan, de huszadjára már elbizonytalanodtunk. Bővebben Bujtor balatoni filmjeiről itt olvashat.