Vágólapra másolva!
Június 8-án, hétfő este folytatódik a Szökés című akciósorozat az RTL-en, miközben az USA-ban már véget értek Scofield és bandájának kalandjai.
Vágólapra másolva!

Noha a harmadik évad már nem hozott olyan nézettséget, mint az első eresztés, sokan várták már a Prison Break hazai folytatását. Scofieldék egy CSI: Miami helyszínelők-rész után kerülnek képernyőre, este tíz után.

A negyedik évad, mely egyben záróakkord is, az USA-ban tavaly szeptemberben startolt. sokan úgy vélik, hogy a fő cselekmény le is zárult az ez első évaddal, konkrétan a Fox River fegyintézetből való szökéssel, de a forgatókönyvírók még csavartak párat a történeten. Mivel a nézők megszerették a főbb karaktereket, újabb bonyodalmakat kreáltak számukra, így a csapat nagyon része újfent börtönbe került, a panamai Sonába, ahonnét újfent csak szökni kellett, nem meglepő módon.

Ekkor már az első részek drámai feszültéségével elégedett kritikusok is összevonták szemöldöküket, hiszen látható volt, hogy nyújtják, mint a rétestésztát, holott a fő probléma már megoldódott. Minden negatív benyomás ellenére viszont el kellett ismerni, hogy a Szökés kitűnt az epizodikus jellegű, minden részben külön kis sztorit prezentáló sorozatok közül (mint a Helyszínelők, az NCIS vagy a Gyilkos elmék) azzal, hogy hosszú történetet görgetett, ráadásul rengeteg akcióval, állandó fordulatokkal, melyek nem engedték, hogy leüljön a sztori öt percnél tovább. A 24 mellett igen kevés, összefüggő sztorival operáló akciósorozat él meg a tévében, ezek egyike a Szökés (volt).

A Prison Break véget ért az USA-ban, de hírek szállingóznak a szereplőkről: például Lori Petty színésznő, akit a Szökés nézői is láthattak, de főképp a Tank Girl-ből lehet ismerős, múlt szombat este ittasan vezetett a kaliforniai Venice-ben, s mivel még egy 14 éves gördeszkást is elütött, letartóztatták. A 45 éves színésznő 100 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábon várhatja a tárgyalást, csak öt órát töltött a rendőrségen. A kocsival meglökött ifjú sportember csak könnyebb sérüléseket szerzett, sebeit a helyszínen ellátták.

Forrás: [origo]

Volt baj mással is: Lane Garrisont 2007 végén háromévnyi és négy hónapnyi börtönre ítélte a bíróság, de a színész jól viselkedett a sitten, így - idejét nagyjából megfelezve - egy hónappal ezelőtt kiengedték. Büntetését a Tehachapiban található Kaliforniai Korrekciós Intézetben töltötte. A most huszonnyolc éves színész 2006 decemberében egy fának csapódott autójával, és ennek során egyik utasa, egy tizenhét éves fiú meghalt, a két, hátul ülő tizenöt éves lány pedig megsérült. A baleset után Garrisonnál a Kaliforniában maximálisan megengedett véralkoholszint dupláját mérték, sőt némi kokaint is találtak a vérében.

A következő, egészen friss hírt a Hollywood Reporter szállította: az egyik legmarkánsabb figura, a pszichopata Zsebest (T-Bag) alakító Robert Knepper az NBC-n lesz látható ősztől, méghozzá a Hősök-ben kapott szerepet. Arcberendezése és kéjes, őrült nézése miatt bajosan tudjuk elképzelni a jó fiúk közt - nem is lesz az, nem épp rokonszenves karaktert alakít. Hat részben lesz látható a tervek szerint, a karakter neve Samuel, és a leírás szerint egy karizmatikus, de gonosz ember, igen furcsa humorérzékkel. Ha beválik, megszeretik, vagy szeretik utálni a tévézők, és a nézettség is nő (ami nagyon ráfér), akkor nyilván maradhat. A karakter halála sem jelentene semmit, mert ha van sorozat, ahol állandóan feltámadnak a halottak, akkor az a Hősök.

Forrás: [origo]

A Hősök hasonlóan gyengén produkált a tévében, de a készítőket legalább az lelkesíti, hogy a netezők töltik le bőszen, szorgosan. Például április 20. és 26. között a világhálón legtöbben a szuperemberek kalandjai után érdeklődtek (1,62 millió), majd jött az említett Szökés (1,14 millió), és a dobogóra felkerült az akciósorozatok királya, a 24, mely 730 ezer letöltést tudott felmutatni. A héroszok harcáról szóló sorozat kapott esélyt még feltornázni a számokat, de a Szökés végleg búcsúzott, megfelelően drámai módon, amiről többet természetesen nem árulhatunk el. A sorozat negyedik évadja már beszerezhető DVD-n, hat diszken terpeszkedik.