Vágólapra másolva!
A farm, ahol élünk egykori gyereksztárja, Melissa Gilbert a napokban jelentette meg önéletrajzi könyvét, melyben persze a sorozathoz kötődő élményeit is felelevenítette. Laura Ingallsként gondtalan, boldog gyereknek (majd fiatalasszonynak) tűnt, de magánélete korántsem volt ilyen felhőtlen, így mindig szívesen menekült a farm békés világába.
Vágólapra másolva!

Melissa Gilbertet egy nappal a születése után örökbe fogadta egy színész házaspár (Paul Gilbert és Barbara Crane), így a kislány kezdettől fogva kereste önmagát. Tizenegy éves volt, amikor nevelőapja meghalt, ezután a forgatásokon kívül is egyre több időt töltött sorozatbeli apjával, Michael Landonnal és annak családjával. Egy idő után össze is jött Landon fiával, aki aztán inkább A farm, ahol élünk fiatal sminkeslányával szűrte össze a levet.

Gilbertnek a későbbiekben is meggyűlt a baja a férfiakkal: férje, a szintén színész(kedő) Bo Brinkman például az akkor még kiskorú Shannen Dohertyvel feküdt össze a házasságuk alatt - derül ki a frissen megjelent könyvből, amely egyébként a Prairie Tale címet viseli. Dohertyt leginkább a Beverly Hills 90210-ből és a Bűbájos boszorkák-ból ismerhetik a tévénézők, de játszott A farm, ahol élünk-ben is, itt történetesen Gilbert karakterének unokahúgát alakította.

A sorozatban amúgy több vendégszereplő is feltűnt, akiből csak később lett ismert színész: Sean Penn például tizennégy éves korában szerepelt az egyik epizódban, de mondjuk John Hillermant is két évvel az előtt láthattuk itt, hogy eljátszotta leghíresebb szerepét, Higginst a Magnum-ban. A farm, ahol élünk amúgy is sok színésznek adott munkát, hisz eleve egy hatfős családot állított a középpontba - és azt is nyolcan játszották, hisz a négyből két kislányt egy-egy ikerpár jelenített meg, persze úgy, hogy mindig csak egyik tagja volt jelen a képernyőn.

A farm, ahol élünk intrója:


Az itthon is kedvelt A farm, ahol élünk eredetileg 1974 és 1983 között futott, a végén már a családfő, Charles Ingalls (illetve az őt játszó Michael Landon) nélkül. Ezek a részek már nem is hozták a kívánt nézettséget, a sorozatot tulajdonképpen emiatt vették le a műsorról - így is kijárta azonban a terepet a hasonló hangulatú produkciók, például a Quinn doktornő, a varázsló számára. A régi amerikai nyugat tulajdonképpen A farm, ahol élünk-kel kapott új, emberibb színt az ötvenes, hatvanas évek westersorozatai, a Gunsmoke és a Bonanza után.

Persze, mint a legtöbb történelmi (vagy legalábbis régi időket felelevenítő) sorozatban, itt is akadt pár tárgyi tévedés: a szereplők többször említik például a mogyoróvajat, amit csak az 1900-as években kezdtek el forgalmazni - a széria pedig az 1880-as éveket mutatta be. Hasonlóképp, Melissa Gilbert karaktere, Laura végighallgat egy előadást Ralph Waldo Emersontól - egy olyan epizódban, amely a költő halála után három évvel játszódik.

Sok jelenet Melissa Gilberttel:


Laura Ingalls egyébként fontos szereplője volt a sorozatnak, hisz az egész történetet ő találta ki: a valójában létező írónő ugyanis saját gyerekkori élményei nyomán írta meg a Little House-könyveket, amelyek alapján a széria készült. Bár a tévés változat sokkal több szereplővel operált, és több helyen módosította az írásokat, a kedves farm hangulatát így is jól visszaadta - olyan jól, hogy az Egyesült Államokban több mint húsz éve ismétlik újra meg újra a sorozat epizódjait.