Csúnyán átvertek két külföldi tévécsatornát

Vágólapra másolva!
A Lost című sorozat repülőgép-katasztrófáját tévesztette össze az Air France Airbus gépének tragédiájával egy bolíviai, egy lengyel tévé és egy holland hírrádió.
Vágólapra másolva!

A francia légitársaság Rio de Janeiróból Párizsba tartó járata június 1-jén tűnt el az óceán felett, fedélzetén 228 emberrel, köztük négy magyar állampolgárral és egy szlovákiai magyarral. A hír minden csatornánál előkelő helyen szerepelt napokig, de a bolíviai PAT tévé a napokban két olyan fotót is bemutatott, melyek szenzációs felvételek lettek volna - ha nem a Lost című sorozatból lettek volna kivágva.

María René Duchén megrázó képekről beszél, melyeket láthatóan egy utas készített, abban a pillanatban, mikor kettészakadt a repülő. A bemondó még a fényképezőgép típusát is említi, arról is beszél, hogy találták meg a készüléket, sőt, megnevezi annak tulaját, Paolo Mullert, aki Sao Paulóban színészként dolgozott. Az El País híre szerint másnap a csatorna bocsánatot kért a nézőktől, mert elhitte, hogy a neten terjedő rossz tréfa valóság. A hírt egy lengyel csatorna és egy holland rádió is átvette.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=v4ji7hgFcmOiNqrD


A képek eredetileg az ABC drámai sorozatából, a Lost-ból valók, mely azzal kezdte első évadját, hogy lezuhant az Oceanic Airlines 815-ös járata egy titokzatos sziget környékén, valahol Sydney és Los Angeles között. Ugyanaz a producer, aki a Lost-ot jegyzi, J. J. Abrams, az itthon A rejtély-ként futó Fringe című sorozat készítésében is részt vett: ennek pilotja szintén egy repülőn történő titokzatos tragédiával kezdődik. Utóbbi sorozat premierjét a francia RTF1-en épp az Air France járatának katasztrófája miatt kellett elhalasztani, kegyeleti okokból.