Gundel Takácsot hívja a TV2

Vágólapra másolva!
Az MTV-hez való távozása után nem volt jó viszonya a csatornával, de most részben visszatérhet a Bajnokok Ligája miatt.
Vágólapra másolva!

A korábban a TV2-nél az Áll az alku-t sikerre vivő, majd a köztévéhez távozó Gundel Takács Gábor elmondta az [origo]-nak, hogy megkeresték a TV2 részéről, de nincs aláírt szerződése. "Nagyon fontos megjegyezni, hogy nem átigazolok a TV2-höz, csak a Bajnok Ligája közvetítéseire szólna a megállapodás. Nem én lennék a szpíker, én itthonról, a stúdióból vezényelném a műsort, beszélgetnék a vendégekkel. De az MTV-nek és a TV2-nek még meg kell állapodnia" - jelezte.

Háttérműsor, magazinműsor vezetéséről nem volt szó, de majdnem minden keddi meccsnapon szerepelne a TV2 képernyőjén: két BL-nap viszont belelóg a téli olimpiába, ekkor Gundel Takács inkább az MTV-n futó sporteseményt választja.

Nem tudja még, miféle műsort kap ősszel az MTV-n, de a Szórakoztató Műsorok Főszerkesztősége és a sportosok is dolgoztatnák. "Az MTV-nél jelenleg is dolgoznak az őszi programon, még minden képlékeny. Az már most látszik, hogy kevesebb pénz jut műsorokra, mint korábban. Szűk a keret, de így is tartalmas műsort kell adni" - panaszolta.

A kérdésre, hogy inkább zenés show-t választana, mint a Csináljuk a fesztivált! volt, vagy inkább maradna a vetélkedőknél, mint az Áll az alku vagy Az örökös? Úgy válaszolt: "Akkor vagyok boldog, ha nem kell választani, és marad a sport és a szórakoztatás, akár egyszerre. Szakmailag mindenki egyetért abban, hogy az MTV-n helye van a kereskedelmi tévék műsorainál intellektuálisabb, úgynevezett tudásalapú vetélkedőnek, kvíznek. Az MTV-nél nem a nézettség az elsődleges szempont, így lennie kéne ilyesféle műsornak, még akkor is, ha ezek a költségesebb formátumokhoz tartoznak. Az örökös-nek is azért lett vége, mert elég drága volt, a nyeremények és a jogdíjak nem kevés pénzt vittek el" - emlékezett.

Gundel Takács Gábor zárásul jelezte, hogy nem bánta meg a váltást, amikor kereskedelmi tévétől átment a közszolgálatba. Mint mondta, jól érzi magát az MTV-nél, és külön örül annak, hogy 2,5 év alatt nem volt vállalhatatlan műsora, mindegyikre szívesen emlékezik vissza.

Még szereti az elhagyott fél

Még tavaly februárban a TV2-vel közös nyilatkozatot adtak ki arról, hogy a csatorna eláll a műsorvezető ellen kezdeményezett munkaügyi pertől. "Felek kijelentik, hogy a közöttük fennállt korábbi munkaviszonnyal, a munkaszerződésben foglalt versenytilalmi megállapodással, illetve a munkaügyi perrel kapcsolatosan egymással szemben semmilyen igényt nem érvényesítenek, az ügyet lezártnak tekintik" - állt a közleményben, azaz peren kívüli megegyezés született. A műsorvezető még 2007 elején döntött úgy, hogy otthagyja a kereskedelmi csatornát: a TV2 először egy engedély nélküli, vagyis előre nem egyeztetett nyilatkozatért akarta beperelni Gundelt, de aztán komolyabb fordulatot vett az ügy, mivel Gundel nem várta meg a szerződésbontás utáni, hathónapos moratóriumot, hanem egyből átigazolt az MTV-hez. Gundel akkor úgy nyilatkozott, inkább kifizeti a szerződésszegéssel járó büntetést, de nem szeretne fél évre megválni a képernyőtől.

A TV2-nél azért tartják még nyerő embernek, mert az Áll az alku olyat tett korábban, amire tucatnyi másik, ellenfélnek küldött sorozat vagy film nem tudott: itt-ott megverte a Barátok közt-et, volt egy periódus, mikor kifejezetten szorongatta a legyőzhetetlennek tűnő szappanoperát. A sok gondolkodást nem igénylő, de vidám game show felfutásában Gundel Takácsnak is szerepe volt, a jó casting mellett: célcsoportban is ment, de főképp a teljes lakosságnál hozott jó számokat egykoron: 2006 februárjában például 2,14 millió nézővel az adott hét legnézettebb magyar tévéműsora volt. A vetélkedő idén tavasszal is ment a TV2-n, a Popdaráló-val ismertté lett Kovács Áronnal, az idősebbek kedvelték is, de a korábbi csúcsokat már nem ostromolja a nézettség.