Vágólapra másolva!
A jelenleg futó sorozatokban feltűnően sok a középkorú nő, aki simán lejátssza a képernyőről fiatalabb kolléganőit - és itt nemcsak a színészi alakításokra, de a külsőre is gondolunk, hisz aligha akad olyan huszonéves férfi, aki ne találná vonzónak mondjuk a Spangli Nancyjét, vagyis Mary-Louise Parkert. Cikkünkben a legdögösebb, legvagányabb negyvenesekből válogattunk.
Vágólapra másolva!

Nancy Botwin (Mary-Louise Parker), Spangli

Személyes kedvencünk a korábban Nancy ül a fűben címet viselő Spangli hősnője (nem véletlenül emlegettük a bevezetőben), akit az idén már a negyvenötödik évébe lépő Mary-Louise Parker jelenít meg. Nancy a történet szerint pörgős és vagány életet él, füvet termeszt, keményfiúkkal tárgyal, és meglehetősen sűrűn váltogatja a partnereit. Ennek megfelelően több erotikus jelenetben is láthattuk már, amelyek közül egy-kettő már sok volt Mary-Louise Parkernek - a színésznőnek egyébként nincs baja a meztelenkedéssel, csak megesett, hogy a sorozaton belül dramaturgiailag szükségtelennek, öncélúnak érezte.

Showtime

+ + +

Susan Mayer (Teri Hatcher), Született feleségek

Decemberben szintén negyvenöt éves lesz másik favoritunk, a Született feleségek-ben Susant játszó Teri Hatcher. Mi épp a legbohókásabb nőt emeltük ki a Lila Akác köz lakóközösségéből, de ugyanígy említhetnénk a többieket is, akik közül - a harmincnégy éves Gaby, vagyis Eva Longoria kivételével - mindegyik főszereplő negyven és ötven között jár, és külseje mellett számos stiklijével, életvitelével szintúgy beillene egy efféle összeállításba. Közülük viszont Teri Hatcher az, akinek a legszuperebb pasik csapták a szelet, egy-egy szerepében például Superman vagy James Bond.

ABC

+ + +

Brenda Leigh Johnson (Kyra Sedgwick), A főnök

A legtöbb krimisorozattal ellentétben A főnök-ben a nyomozások nem egy kemény férfi vezetésével zajlanak, itt egy nő teszi helyre a rosszfiúkat - ellenkező nemű kollégáinál viszont nem kevésbé vagányan. Ennek ellenére persze nemcsak a bűnözőkkel, de saját társaival is meg kell küzdenie, éppen a neme miatt. Az öntudatos nyomozónő az Egyesült Államokban rendkívül sok nézőt vonz, egy időben - a Maffiózók után - a legnézettebb kábeles sorozat volt. A főszerepet a nemsokára negyvennégy éves Kyra Sedgwick játssza, akit korábban többek között a Facérok-ban és a Csodabogár-ban is láthattunk.

TNT

+ + +

Natalie Teeger (Traylor Howard), Monk, a flúgos nyomozó

Hihetetlenül hangzik, de júniusban már a negyvenhármat töltötte be a Monk bájos mindenesét játszó Traylor Howard. Natalie ugyan nem olyan dögös, mint a flúgos nyomozó előző asszisztense, Sharona (akinek alakítója, Bitty Schram egyébként szintén túl van már a negyvenen), de kedves mosolyától így is egyből elolvadunk. Az őt játszó Traylor Howardnak a Bram and Alice című sorozaton kívül gyakorlatilag ez volt az egyetlen komolyabb szerepe, mellette pedig olyan szériák egy-egy epizódjában láthattuk, mint a Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai vagy Az elnök emberei, illetve feltűnt a Foo Fighters egyik videoklipjében is.

USA Network

+ + +

Jackie Peyton (Edie Falco), Nurse Jackie

Külsőre nekünk nem jön be, de életmódja, hozzáállása igencsak dögössé teszi a gyógyszerfüggő, nagy étvágyú Jackie nővért. A hölgy (aki az igazi New York-i nővéreknél ki is verte a biztosítékot) a Showtime viszonylag friss sorozatában, a Nurse Jackie-ben borzolja a kedélyeket - Edie Falco megformálásában, aki épp a hétvégén töltötte be negyvenhatodik életévét. Az Emmy- és Golden Globe-díjas színésznőt korábban a Maffiózók-ban láthattuk Tony Soprano feleségének, Carmelának a szerepében, ott még hosszú hajjal.

Showtime