Világsztárok támogatják Doktor Halált

Vágólapra másolva!
Susan Sarandon és John Goodman lesz Al Pacino partnere az HBO kényes témát feldolgozó tévéfilmjében.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, az HBO életrajzi filmet forgat a Doktor Halálként elhíresült Jack Kevorkianról, aki nyugdíjas patológusként legalább százharminc embert segített át a halálba - igaz, mindenkit a saját kérésére, hisz azon gyógyíthatatlan betegek öngyilkosságánál segédkezett, akik maguk kérték erre.

A vitatott megítélésű dokit Al Pacino játssza (akit egyébként maga Kevorkian is megfelelőnek tart a szerepre), de mellette más világsztárok is szerepet vállaltak a produkcióban. A Flintstone Frédiként és a Coen fivérek több filmjéből ismert John Goodman például Doktor Halál egyik barátját és kollégáját, Neal Nicolt alakítja.

Nicol fontos szerepet játszik a történetben, nemcsak azért, mert közvetlen közelből figyelhette meg Kevorkian munkáját, hanem mert élményeit - Harry Wylie-val közösen - rögzítette is: így született meg a Between the Dying and the Dead című könyv, amely az HBO filmjéhez is remek alapanyagot szolgáltat.

A filmben nagyobb szerepet kapott még a Ments meg, Uram!-ért Oscar-díjat kapott (és több más filmjéért is jelölt) Susan Sarandon, aki szintén Kevorkian egyik támogatóját fogja alakítani. Janet Good az eutanáziát pártoló Hemlock Társaság aktivistája volt, aki úgy döntött, nem várja meg, hogy a rák teljesen eleméssze, inkább Doktor Halálhoz fordult.