Tematikus esték a Filmmúzeumon

Vágólapra másolva!
Augusztustól pénteken, szombaton és vasárnap este 9-től két-két filmet - tehát összesen hatot - vetít a csatorna.
Vágólapra másolva!

Augusztusban a Filmmúzeumon a péntek a vidámságé és a szerelemé, a szombat a kalandoké, a vasárnap pedig a drámáké. A filmek a nyolcvanas-kilencvenes években készültek, látható lesz többek között Romy Schneider, Catherine Deneuve, Rosanna Arquette, Nastassia Kinski és a nemrégiben elhunyt Farrah Fawcett; valamint Colin Firth, Rupert Everett, Gene Wilder és Jeremy Irons.

A szombat esték augusztusban a férfias kalandoknak jutnak: 8-án Al Pacino (Amerika fegyverben), 15-én a képen látható Jean-Paul Belmondo (A javíthatatlan), 22-én Sean Connery (A rózsa neve), 29-én pedig Omar Sharif (Mayerling) alakítását láthatják a csatornára kapcsolók.

Szombat délelőtt és kora délután cseh, illetve magyar mesefilmeket vetít a Filmmúzeum (A királylány és a repülő varga, Bajaja herceg, A varázsló, Hahó, öcsi!), de hazai nagyfilmek is lesznek (Az Aranyember, Bakaruhában, Pacsirta, Szerencsés Dániel, Eldorádó, Mici néni két élete, Meztelen diplomata, A csodacsatár, Fűre lépni szabad, Sose halunk meg) a következő hetekben.