Betett a sötétség az RTL Klubnak

Vágólapra másolva!
A hétfő esti, nyolctól közel kilencig tartó, 55 perces elsötétítés lerontotta az RTL Klub eredményeit, a TV2 simán nyerte így az estét. A mérések szerint átlagban 81 ezer háztartásban hagyták a sötét képernyőt.
Vágólapra másolva!

Ezúttal nem a Mónika show miatt bűnhődött a kereskedelmi csatorna, hanem egy korábbi, nem megfelelő kategóriába sorolt Fókusz-adás miatt kapta korábban az ORTT-től a büntetést az RTL Klub, így a két héttel ezelőtti, többszöri elsötétítés után újra fekete maradt a képernyő azoknál, akik az esti magazinműsort követték volna. Ezzel a TV2 gond nélkül nyerte az estét a kereskedelmi célcsoportban, 27,7 százalékos eredménnyel, a 21,2 százalékot jegyző RTL Klub előtt. A középmezőnyben az m1, a Viasat3, a Film+ és a Cool tévé végeztek.

Mint a grafikonon is látható, délután a TV2 volt erősebb, majd az RTL javított a közönségarányán, a Híradó-ra és a 112 - Az életmentők című sorozatra többen kapcsoltak oda. Az elsötétített képernyő így is tízezreknél volt opció, legalábbis az AGB Nielsen 2,2 százalékot mért a vizsgált időszakban - ez olyan adat, aminek sok (általános, országos sugárzású adóval persze nem összevethető) tematikus csatorna örülne. A Barátok közt ereje viszont ilyenkor egyértelműen látszik, mivel a kezdésre tíz készülékből hármon már az RTL-es szappanopera futott. Ezt követően az RTL-es és a TV2-es sorozatok megközelítőleg egyformán teljesítettek, de a nyolc és kilenc közt mért roppant differencia elég volt a TV2-nek.

agb nielsen

Nézze nagyban itt!

Az elsötétítés miatti tervezett perről és a csatornák rossz szokásairól itt írtunk korábban, Majtényi László, az ORTT és az RTL Klub harcáról pedig itt olvashat bővebben.