Elköltöztek Hazárd megyéből

Vágólapra másolva!
Harminc éve, 1979-ben indult útjára a Hazárd megye lordjai című sorozat, amely itthon is sok rajongót szerzett annak idején. A kétezres években készült egy film a széria nyomán, így a történet az újabb generációnak is ismerős lehet - az egykori szereplőkről viszont nem sokat hallhattunk azóta. Mi történt Luke és Bo alakítóival és a többiekkel?
Vágólapra másolva!

Luke Duke - Tom Wopat

A Hazárd megye lordjai idején Tom Wopat énekesként is ismertté vált, 1983-tól hét stúdiólemezt jelentetett meg, főleg a country és a rock'n'roll határvidékén mozogva. Ma már inkább zenészként tartja számon magát, legalábbis erről árulkodik honlapja, melyen sokkal nagyobb részt szentelt zenei munkásságának, mint színészi tevékenységének. Mindenesetre most is vállal még tévés szerepeket, játszott például a Cybill Shepherd nevével fémjelzett Cybill című szitkomban, legújabban pedig az HBO háborús tévéfilmjében, a Taking Chance-ben láthattuk, ahol egy Irakban elesett fiú édesapját alakította. Színészi és zenei tevékenységét Broadway-musicalekben egyesíti, Irving Berlin darabjában, az Annie Get Your Gun-ban nyújtott alakításáért 1999-ben Tony-díjat is kapott.

Forrás: [origo]

+ + +

Bo Duke - John Schneider

Wopathoz hasonlóan a szőke Duke fiú alakítója, John Schneider is elismert zenész, countryslágerei rendre előkelő helyen szerepelnek a műfaj toplistáin, sőt egy ideig a countrylegenda Johnny Cashsel és feleségével, June Carterrel is szoros kapcsolatban állt, az ő hatásukra talált vissza Istenhez. Ő több tévés szerepet vállalt a Hazárd megye lordjai után, mint kollégája: a Smallville-ben például több mint száz epizódon keresztül alakította Clark Kent nevelőapját, de feltűnt a Kés/Alatt-ban is, emellett pedig olyan sorozatokban vendégszerepelt, mint az Angyali érintés, a Miami helyszínelők vagy az Édes, drága titkaink. 2007-ben azzal került az érdeklődés középpontjába, hogy rekordáron adta el Lee tábornokot, vagyis a Hazárd megye lordjai-ban is fontos szerepet kapott piros Dodge-ot.

Forrás: [origo]

+ + +

Daisy Duke - Catherine Bach

A csinos színésznő, ha mást nem is, de azt biztosan elérte, hogy a lehető legrövidebbre vágott farmert róla, illetve a szerepéről nevezze el az angol nyelv Daisy Dukesnak. Ezenkívül nem sokat tett azért, hogy népszerűsége megmaradjon, a Hazárd megye lordjai után jóformán csak az African Skies című sorozatban vállalt komolyabb szerepet, de például a Monk, a flúgos nyomozó egyik epizódjában is láthattuk. 1990-ben ment hozzá jelenlegi férjéhez, akivel két lányt nevelnek együtt - a férfival együtt alapított egy szervezetet, amely a szerény körülmények között élő Los Angeles-i gyerekeknek nyújt ingyenes orvosi segítséget. Saját ruha- és ékszerláncot üzemeltet, melynek kínálatából természetesen a Daisy Dukes sem hiányozhat.

Forrás: [origo]

+ + +

Jesse bácsi - Denver Pyle

Miután Denver Pyle már a Hazárd megye lordjai indulásakor is ötvenöt éves volt, ma már sajnos nincs az élők sorában: tüdőrák következtében hunyt el 1997 karácsonyán. Karrierje nagyobb része a vizsgált sorozatunk előtti időkre esett, később leginkább csak cameo szerepeket vállalt, például a Dallas-ban vagy az L. A. Law-ban. Utolsó mozifilmje a Mel Gibson-féle Maverick volt, de utána még láthattuk a Hazárd megye lordjai tévéfilmes folytatásában.

+ + +

Rosco seriff - James Best

James Best a Hazárd megye lordjai után viszonylag kevés szerepet vállalt, inkább arra fordítja energiáját, hogy tudását átadja a következő generációknak: huszonöt éve színészmesterséget tanít Los Angelesben, vendégelőadóként pedig a Mississippi Egyetemen is megjelent. Emellett saját produkciós céget vezet, és festőként is elismertté vált. Nemrég fejezte be önéletrajzi könyvét, a Best In Hollywood: The Good, The Bad and The Beautiful-t, amely várhatóan augusztusban jelenik meg.

+ + +

Bunkó főnök - Sorrell Booke

A Duke fiúk legfőbb ellenségét, Bunkó főnököt alakító Sorrell Booke még Denver Pyle előtt, 1994-ben távozott az élők sorából, sírján a következő felirat áll: "Szeretett apa, nagyapa, báty és főnök". A Hazárd megye lordjai után csak néhány tévés vendégszerepben láthattuk, illetve több rajzfilmben is hallhattuk a hangját - egy alkalommal pedig a Buffalói Filharmonikusokat vezényelte egy koncerten.