Titokzatos gyilkosság a Duna tévén

Vágólapra másolva!
Augusztus 8-tól adja a Duna Televízió a Közös barátunk című angol sorozatot, amely Charles Dickens regényéből készült.
Vágólapra másolva!

Charles Dickens olyan műveivel került a legjelentősebb írók közé, mint a Twist Olivér, a Copperfield Dávid vagy a Szép remények. A Közös barátunk az utolsó befejezett regénye volt: kicsit talán sötétebb, titokzatosabb, mint az előzőek, ami annak is köszönhető, hogy Dickensben mély nyomot hagyott egy vonatbaleset, melynek szerencsés túlélője volt.

A történet szerint a Temzéből kifognak egy hullát, az iratok tanúsága szerint John Harmondot, aki tizennégy év után tért vissza Londonba Fokvárosból, hogy átvegye apai örökségét. Halálával a hatalmas vagyont az egykori cseléd, Boffin örökli, aki az összeg egy részét arra áldozza, hogy felkutassa Harmond gyilkosát. Közben egy titkozatos férfi érkezik a városba, aki az áldozat nőismerősénél bérel szobát.

A regényből 1998-ban készítettek sorozatot, a férfi főszerepben Steven Mackintosh-sal, akit többek között A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső-ben és A szavak titkos életé-ben is láthattunk. Egy kisebb szerepben a Harry Potter-filmek Féregfarknak becézett Peter Pettigrew-ja, vagyis Timothy Spall is megjelenik. A Duna TV augusztus 8-tól adja a szériát, szombat esténként dupla részekkel.