Vágólapra másolva!
Augusztus 1-jén az amerikai és kanadai tévékritikusokból álló szövetség díjazta az elmúlt évad legjobb műsorait.
Vágólapra másolva!

A hétvégén immár huszonötödik alkalommal adták át a Television Critics Association (TCA) díjait. A 2008/2009-es évad legjobb tévéműsora a Battlestar Galactica (magyarul Csillagközi romboló) lett, amiben nyilván közrejátszott az is, hogy a sci-fi sorozat ez évben búcsúzott el végleg a nézőktől.

Az év újoncának az HBO vámpíros sorozatát, a True Blood - Inni és élni hagyni-t választották a kritikusok. Ebben a kategóriában tavaly a Mad Men - Reklámőrültek nyert, amely most a legjobb drámai sorozat díját kapta meg.

A vígjátéksorozatok közül a Big Bang Theory című geek komédia került ki győztesen, amelyet várhatóan az RTL Klub vagy a Cool fog adni itthon. A legjobb vígjátéki színésznek járó díj is a Big Bang Theory egyik szereplőjéhez, Jim Parsonshoz került, míg a drámai alakítások között Bryan Cranston játéka (Breaking Bad) bizonyult a legjobbnak.

Életműdíjat kapott a nyolcvanhét éves Betty White, akit a magyar közönség leginkább az Öreglányok-ból ismerhet. A kulturális és társadalmi hatást elismerő Heritage-díjjal a Vészhelyzet-et jutalmazták, amely - a Battlestar Galacticá-hoz hasonlóan - szintén idén került le a képernyőről. A díjazottak teljes listája itt olvasható.