Vágólapra másolva!
Sorozat készül a Szent Elmo tüze című filmből, melyben hat jó barát keresi a helyét az életben.
Vágólapra másolva!

A Szent Elmo tüzé-t 1985-ben készítette Joel Schumacher (Egyenesen át, Összeomlás): a történet hét fiatal mindennapjait mutatja be, akik frissen végeztek az egyetemen, és egyelőre nem szívesen veszik tudomásul, hogy vége a könnyű életnek. Számos hálószobai kaland és még több kocsmázás közepette időről időre összejönnek a Szent Elmo bárban, hogy elmeséljék egymásnak életük alakulását.

A történet jogaiért való licitálást az ABC csatorna nyerte, amely így sorozatot készíthet a filmből. Az új verzióban hét barátból már csak hat maradt, a Jóbarátok-hoz hasonlóan, vagyis három nő és három férfi felállásban. A párhuzam nem véletlen, hisz a széria egyik írója, Dan Bucatinsky úgy nyilatkozott a TV Guide-nak, hogy szerinte itt az ideje újra elkészíteni a Jóbarátok-at, csak épp kicsit komolyabb hangvételben.

A Szent Elmo tüze sorozatváltozata így amolyan dramedy lesz, amely könnyen emészthető formában beszél az élet nagy kérdéseiről. A megvalósításból az eredeti film rendezője, Joel Schumacher is kiveszi részét, ezúttal a produceri teendőket vállalta magára. Arról még nem esett szó, hogy kik játsszák a főszerepeket, de elég erős gárdára lenne szükség, ha hozni akarják az eredeti film színvonalát - abban ugyanis olyan színészek tűntek fel, mint Demi Moore, Emilio Estevez vagy Rob Lowe.