Kardforgató amazon az AXN-en

Vágólapra másolva!
Szerdán indul az AXN-en az M, mint muskétás, melyben egy törékenynek látszó nő harcol a legendás D'Artagnan oldalán. 
Vágólapra másolva!

Augusztus 19-én 10 órakor láthatjuk az AXN-en az M, mint muskétás első részét, a további epizódok hétköznaponként ugyanebben az időpontban kerülnek adásba.

A történet főhőse a 17. századi Franciaországban élő Jaqueline Roget (Karen Cliche), akinek apját megölik, öccsét pedig elhurcolják. A lány bosszút esküszik, ezért férfinak öltözve, immár Jacques-ként D'Artagnan és muskétástársai (Siroc, a feltaláló és Ramon, a költő) mellé szegődik, hogy megbuktassa Mazarin bíborost és körét.

A sorozatban felbukkannak a kor történelmi alakjai is, például (a tizenöt éves) XIV. Lajos, Oliver Cromwell vagy a történet idején már rég halott Leonardo da Vinci, aki viszont hátrahagyta az utókornak tervrajzait. Más kérdés, hogy ezek az ábrázolások mennyire hitelesek, van például egy elég zavaró momentum is, amikor D'Artagnan Alexandre Dumasszal, gyakorlatilag megalkotójával találkozik.

A 2005-ben készült amerikai-kanadai sorozat mindössze tizenhárom epizódot ért meg, a korai kasza miatt pár szálat elvarratlanul is hagyott. Ennek ellenére, ha nem is széles, de stabil rajongótábora alakult ki annak idején.