Új programigazgató a TV2-nél, felmondtak Árpa Attilának is

Vágólapra másolva!
Átszervezéssel és leegyszerűsített struktúrával készül 2010-re a TV2. Kilencről ötre csökken az igazgatóságok száma, Kiss Péter a TV2 új programigazgatója.
Vágólapra másolva!

Leegyszerűsített struktúrát, rugalmasabb működést, költséghatékonyságot vár a TV2 a változásoktól. Párhuzamos, illetve kiegészítő feladatok és munkakörök összevonásra kerülnek, ami elsősorban a kreatív és adminisztrációs területeket érinti. Az intézkedésnek köszönhetően kilencről ötre csökken a cégcsoporton belüli igazgatóságok száma, aminek célja a költségcsökkentés mellett a rugalmasabb, gyorsabb és határozottabb döntéshozatal és irányítás.

"Tavaly novemberben Magyarországon az elsők között hoztunk meg olyan szervezeti döntéseket, melyek egy válság generálta új típusú üzleti környezethez való alkalmazkodás első lépései voltak. Akkor még csak a gazdasági válság jeleit láttuk, ma már a körvonalait is" - mondta Várdy Zoltán, a TV2 cégcsoport vezérigazgatója.

Az eddigieknél összehangoltabb együttműködésben dolgoznak a továbbiakban az Interaktív és a TV2 műsorfejlesztésért és felügyeletért felelős kreatív producerei. A programigazgatóság élére Kiss Péter kerül, aki a két szervezet közötti kreatív együttműködést koordinálja és irányítja. Távozik erről a posztról Gyöngyössy Bence. Kiss Péter 2007 szeptemberétől töltötte be az Interaktív Kft. ügyvezető posztját, előtte négy évig a Jóban Rosszban alapító producere volt. Az Interaktív Kft. folytatja eddigi munkáját Csőge Zoltán megbízott vezető irányításával.

Kiss Péter vezetése alatt a TV2 saját gyártású műsorok felelős osztályvezetője is változik: távozik a posztról Árpa Attila, Vízvárdi Bence megbízott vezetőként veszi át ezeket a feladatokat - ő került Árpa helyére már 2003 elején is, mikor a Való Világ 2. botrányai miatt távoznia kellett az RTL-től. Árpa Attila az [origo]-nak elmondta, hogy közös megegyezéssel távozik, a mai naptól nem dolgozik a TV2-nek. Tévés terveiről nem kívánt beszélni, a váltást nem kommentálta, a Twitteren viszont már üzent.

A TV2-nél megszűnik továbbá mint külön igazgatóság a digitális média igazgatóság, a stratégiai és szervezetfejlesztési igazgatóság és a jogi igazgatóság. Ezek feladatai más igazgatóságokhoz kerülnek át. Bedő Beatrix, aki az elmúlt két évben a stratégiai és szervezetfejlesztési igazgatóságot vezette, hét év munkaviszony után távozik a cégtől.

Ezelőtt idén májusban volt átalakítás a csatornánál, akkor több Aktív-szerkesztő és Szörényi Péter, a Mokka főszerkesztője távozott, azóta a aktuális műsorok vezető szerkesztője, Hadas Krisztina felügyeli utóbbi szerkesztőség munkáját. Az [origo] úgy tudja, hogy korábban túl sok ember dolgozott az Aktív-nál, és költségmegtakarítás miatt vált meg a csatorna több munkatársától.