Vágólapra másolva!
A provokatív sorozatairól híres Showtime csatorna ismét nagyot üt: viccet csinál a rákból.
Vágólapra másolva!

Kaliforgia, Dexter, L: csak néhány a Showtime azon sorozatai közül, amelyek már felborzolták a nézők idegeit. A csatorna most talán még keményebb fába vágta a fejszéjét, egy rákos betegről ugyanis nem drámát készít, hanem félórás epizódokból álló szitkomot.

A The L Word (az L eredeti címe) mintájára egyelőre The C Word munkacímen futó produkció egy családanyáról szól, aki megtudja, hogy rákos, de ettől korántsem esik letargiába, inkább megpróbál értelmet adni hátralévő életének, és kalandjaiba a családját is belerángatja.

A főszerepet az Oscarra háromszor is jelölt Laura Linney (Számíthatsz rám, Kinsey - Mindenki másképp csinálja, Apu vad napjai) játssza, aki executive produceri teendőket is ellát a sorozatnál. A Showtime pár éve folyamatosan próbálja megnyerni a színésznőt valamilyen szerepre, de csak most tudott előállni olyan forgatókönyvvel, ami valóban felkeltette Linney érdeklődését.

"A rák nem srűrűn témája egy félórás szitkomnak, de Laura belátta, hogy mi egy igen komplex műsort készítünk. Nincs kétségem afelől, hogy egyszerre tudja majd szívszaggatóan és őszintén viccesen megjeleníteni a karaktert" - mondta Robert Greenblatt, a Showtime szórakoztató programokért felelős vezetője a Varietynek.