Továbbcsúsztak a Sliders hősei

Vágólapra másolva!
Tíz éve kezdte meg utolsó évadját a Sliders című, már-már klasszikusnak számító sci-fi sorozat, a szereplők egy részéről viszont azóta sem hallhattunk túl sokat. Utánajártunk, hogy az eltelt évtized alatt mi történt a dimenziók között csúszkáló hőseinkkel.
Vágólapra másolva!

A Sliders eredetileg 1995 és 2000 között futott az Egyesült Államokban, itthon többször, több csatornán is láthattuk, elsőként az RTL Klub, legutóbb pedig a TV6 adta. Az alaptörténet szerint Quinn Mallory, a fizika szakos egyetemista felfedezi a párhuzamos világok közti átjárás lehetőségét, és egy óvatlan pillanatban át is ugrik egy másik dimenzióba - barátjával, Wade Wellesszel, professzorával, Maximillian Arturóval és az épp arrafele kocsikázó énekessel, Rembrandt Brownnal együtt.

A gond csak az, hogy a rendszer még igen instabil, így Quinn és társai véletlenszerűen utazgatnak a világok között, nem tudják hazafelé venni az irányt. A csúszkálás (ahogy ők nevezik) természetesen számos izgalmas kalanddal jár, többször összefutnak más személyiségű alteregóikkal, és persze mindig másféle világba kerülnek: van, ahol még nem haltak ki a dinoszauruszok, máshol a nők irányítanak mindent, vagy épp a kommunisták vannak hatalmon - a lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen, és ezt a készítők ki is használták öt évadon keresztül. De lássuk, kik voltak a szereplők, és mi történt velük a sorozat végeztével.

Jerry O'Connell (Quinn Mallory)

A színész már a Sliders idején is olyan filmekben játszott, mint a Jerry Maguire vagy a Sikoly második része, és később is viszonylag sokat foglalkoztatták. 2002-től öt éven keresztül játszott a Nyughatatlan Jordan-ben (itteni szerepét a Las Vegas-ban is megismételte pár epizódban), 2007-ben pedig a Carpoolers című vígjátéksorozatban kapott szerepet. Saját forgatókönyvet is írt, melyből Katie Holmes főszereplésével született film, ez volt a First Daughter, magyarul Fejjel a bajnak. A színész tavaly év végén apa lett (Rebecca Romijn szült neki ikerlányokat), ősszel pedig a jogi egyetemnek vág neki.

Sabrina Lloyd (Wade Welles)

Sabrina Lloydnak kétségkívül Sliders-beli alakítása volt a legemlékezetesebb, pedig láthattuk azóta több más sorozatban, például az Ed-ben, a Gyilkos számok első évadjában vagy a nálunk az AXN-en vetített Sports Night - Esti meccsek-ben is. A színésznő természetesen filmszerepeket is vállal, legutóbb egy süket ember történetében, a Universal Signs-ban láthatták az amerikai nézők. Emellett rendre rögzíti a saját maga által írt dalokat, melyeket gitárral kísér.

John Rhys-Davies (Maximillian Arturo professzor)

Rhys-Davies már a Sliders előtt foglalkoztatott színész volt (az Indiana Jones-filmekben például a címszereplő régi barátját, Sallahot játszotta), és ez persze a sci-fi sorozat után sem változott. A Sliders utáni legismertebb munkája talán A Gyűrűk Ura-trilógia, melyben a Gyűrű Szövetségének törp tagját, Gimlit alakította - annak ellenére, hogy a valóságban 180 centinél is magasabb. Rhys-Davies emellett keresett szinkronszínész, rajzfilmekben (Aladdin, SpongyaBob Kockanadrág), videojátékokban is hallhatjuk a hangját. Feleségétől a nyolcvanas évek óta külön él, de a mai napig nem váltak el: tőle két fia, egy másik nőtől egy lánya van.

Forrás: [origo]

Cleavant Derricks (Rembrandt Brown - a képen, jobbra)

Ő volt a Sliders egyetlen színésze, aki végig szerepelt a sorozatban, de ezzel nagyjából meg is rekedt a karrierje, már ami a tévés munkákat illeti: a The Wedding Bells-t kivéve (melynek öt epizódjában játszott) inkább csak vendégszerepeket kapott, olyan sorozatok egy-egy részében tűnt fel, mint az Angyali érintés vagy a Bűbájos boszorkák. Derricks inkább a Broadway-szereplésekre koncentrál, a Sliders-ben ugyanis nem véletlenül játszott énekest: a valóságban is igen jó hangja van. Olyan musicalekben játszott/játszik, mint a Brooklyn, a filmen is látott Alul semmi vagy a nagyvászonra szintén adaptált Dreamgirls, melynek zenéje - Derricks közreműködésével - CD-n is megjelent.

Először csúsznak a sliderek:


Charlie O'Connell (Colin Mallory)

A Sliders későbbi részeiben Quinn öccse, Colin is megjelent, akit ráadásul Jerry O'Connell öccse, Charlie O'Connell játszott. Nem ez volt az egyetlen alkalom, hogy a két testvér ilyen felállásban szerepelt együtt, a Nyughatatlan Jordan-ben Charlie szintén feltűnt, és Jerry karakterének az öccsét alakította. A színész a Nagy Ő (The Bachelor) 2005-ös kiadásának főszereplője volt, az általa választott nővel 2007-ig együtt is voltak - tavaly aztán megint összejöttek, már az esküvőt tervezgetik.

Forrás: [origo]

Kari Wührer (Maggie Beckett)

A harmadik évadban került a csapatba Maggie, akit Kari Wührer alakított. A színésznő nem épp kimagasló színészi teljesítményeiről híres, a kilencvenes években egy csomó erotikus jellegű alkotásban szerepelt, és olyan filmekben is láthattuk, mint például az Anakonda. Megjelent a Helyszínelők, a Miami helyszínelők és a Csillagkapu: Atlantisz egy-egy epizódjában is. 1999-ben kiadott egy saját lemezt, méghozzá a neves producer, Rick Rubin (Beastie Boys, Red Hot Chili Peppers, a késői Johnny Cash) közreműködésével.