Feszültség az MLSZ és az RTL Klub közt

Vágólapra másolva!
A szombati, svédek elleni meccs időben kerül a képernyőre, de a jövő szerdai találkozóval gondok vannak, ugyanis az RTL Klub szerint az MLSZ az időpont megválasztásakor nem vette figyelembe kérésüket.
Vágólapra másolva!

Szombaton 19:30-kor kezdődik a közvetítés a Puskás Ferenc-stadionból, így a reménybéli magyar gólokat élőben láthatja a tévéző az RTL Klubon. Probléma van viszont a szerdai találkozóval, ugyanis a Magyarország-Portugália kezdési időpontja 20:45, de a műsorújságokban előtte van még a Fókusz, a Barátok közt is, a meccs pedig 21:30-as kezdéssel szerepel.

"Hosszú évek óta állunk kapcsolatban az MLSZ-szel, mindig is korrekt volt az együttműködésünk, soha eddig nem volt probléma a válogatott mérkőzéseinek közvetítési időpontja. Éppen ezért találjuk meglepőnek, hogy a szövetség ezúttal nem, hogy nem vette figyelembe, hanem kifejezetten az ezzel kapcsolatos kérésünk és több időpontjavaslatunk ellenére döntöttek olyan időpont mellett, amely egyébként a mérkőzést szintén közvetítő portugál csatornának sem ideális. A közvetítés tervezett kezdési ideje 21:30, ám az RTL Klub a műsorváltozás jogát fenntartja" - válaszolta az [origo] kérdésére Rényi Ádám, a csatorna kommunikációs igazgatója. Hozzátette, hogy mint kereskedelmi tévé, a nézőszám maximalizálásában érdekeltek.

Úgy tűnik, hogy a napi szappanopera néha kétmilliós, hűséges bázisa fontosabb az RTL Klubnak, mint a futball, Berényiék pedig több nézőre számíthatnak, mint a hazai futballválogatott. Az, hogy a csatorna a műsorváltozás jogát fenntartja, két lehetőséget hordoz: vagy a BK helyére kerül a találkozó, vagy felvételről megy majd a képernyőn. Úgy tudjuk, a mérkőzés mindenképp az RTL-en lesz majd, olyan nem fordulhat elő, hogy nem adják a találkozót.

Serényi Péter, az MLSZ szóvivője az [origo] kérdésére megerősítette, hogy létező problémáról van szó, szerinte a mérkőzés 20:45-kor biztosan elkezdődik, attól függetlenül, hogy mikor kerül képernyőre - a jegyeken is ez a dátum szerepel, és az MLSZ ezt jelezte a FIFA felé is. Úgy tudja, hogy először a portugál csatorna kért későbbi kezdést, de "mivel ez nekik kedvezett volna", Erwin Koeman erre nemet mondott, így az RTL Klub hasonló kérésének sem tudtak eleget tenni.