Régi kedvelt, magyar sorozat az MTV-n

Vágólapra másolva!
Szeptember 5-től újra láthatjuk a nyolcvanas évek egyik magyar sorozatát, a Nyolc évszak-ot.
Vágólapra másolva!

A Nyolc évszak 1987-ben készült, és akkortájt is játszódik, így a mai szemmel már kissé érdektelen történet ellenére is érdemes belenézni, hisz, ha mást nem, az adott korról hangulatos képet kaphatunk.

A történet hőse Brigi (Götz Anna), egy falusi lány, aki mindenáron színésznő szeretne lenni - szüleinek azonban más az elképzelésük, a családi hagyományok értelmében pedagógusnak szánják lányukat. Brigi így kénytelen megszökni otthonról, hogy felvételizzen a Színművészeti Főiskolára.

A felvételi nem sikerül ugyan, a lány viszont elhatározza, hogy - ha már úgyis Budapesten van - szerencsét próbál: egy pesti rokonhoz költözik, egy másiknál pincérnőként dolgozik, és még egy udvarlója is akad. A család mindeközben semmit sem tud Brigi hollétéről, így testvére indul a nyomába.

A nyolcrészes sorozatban számos neves színész feltűnik, akik közül páran sajnos már távoztak az élők sorából: ilyen Gobbi Hilda vagy a 2004-ben elhunyt Bubik István, aki a Nyolc évszak-ban Brigi szerelmét alakította. Kisebb-nagyobb szerepekben láthatjuk többek között Csomós Marit, Kállai Ferencet és Tordy Gézát is.

A sorozat szeptember 5-én 19.20-kor indul az m2-n, a további részek hétvégenként, ugyanebben az időpontban kerülnek adásba.