Vágólapra másolva!
A Grace klinika ősszel induló hatodik szezonjában megváltoznak a dolgok, egy karakter egy időre távozik, egy másik pedig háttérbe szorul. Csak akkor olvassa tovább a cikket, ha nem zavarja, hogy előre kiderül néhány részlet!
Vágólapra másolva!

A hatodik szezon alakulását erősen meghatározza az alapszituáció, miszerint a Grace klinikát összevonják egy másik kórházzal, a szintén Seattle-ben működő Mercy Westtel: ez nyilván remek alkalmat ad a készítőknek arra, hogy új szereplőket hozzanak be, a régi gárdát pedig megnyirbálják kicsit, már amennyire a dramaturgia kívánja.

Egy időre távozik a sorozatból például dr. Izzie Stevens megformálója, Katherine Heigl. A színésznő kilépéséről már lehetett hallani, az E! Online szerint most mégsem végleg hagyja ott a produkciót, csak néhány epizód erejéig lesz távol. Heigl ugyanis már korábban elkezdte építeni filmes karrierjét (olyan vígjátékokban láthattuk, mint a Felkoppintva vagy a 27 idegen igen), újabban pedig a Las Vegas-ból ismert Josh Duhamel oldalán forgatja a Life as We Know It-et - emiatt szünetelteti most a Grace kliniká-t.

Karakterét, Izzie-t ki fogják rúgni (legalábbis az E! Online "exkluzív" értesülése szerint), de arról egyelőre nincs hír, hogy ezután miként kerül vissza a történetbe. Közben az eredeti főszereplő, Meredith Grey (az angolban róla kapta a sorozat a címét, a Grey's Anatomy-t) eléggé háttérbe szorul majd az új figurák mellett, viszonylag kevés jelenetben fog feltűnni a következő évadban.