Kézilabda BL: Meggondolta magát a Viasat3

Vágólapra másolva!
A Viasat3 a Magyar Kézilabda Szövetség nyomására felülvizsgálta döntését a kézilabda-mérkőzések közvetítése ügyében.
Vágólapra másolva!

A Viasat3 felülvizsgálta a kézilabda Bajnokok Ligája közvetítésére vonatkozó döntését, így október 3-tól továbbra is sugározza az összes női és férfi BL-mérkőzést.

A csatorna szeptember 17-én még azt kommunikálta, hogy október 3-tól új műsorrend szerint közvetíti a kézilabdameccseket. Az eredeti terv szerint a két csatorna eltérő nézői profilja miatt a férficsapatok összecsapásai a TV6-ra kerültek volna, míg a nők vasárnap délutáni meccsei a Viasat3-on lettek volna láthatók. A más napokon vagy esti időpontban lévő női mérkőzéseket pedig eleve a TV6 nézőinek szánta a Viasat3, hogy így növelje a kisebb csatorna értékét. A Magyar Kézilabda Szövetség még tegnap menten protestált, mivel a TV6 lényegesen kevesebb háztartásban fogható, mint a Viasat3.

A TV6 július végén 35 százalékos lefedettséggel bírt, ami az AGB-panelben, tehát a mérést regisztráló, kábeles háztartásokat előtérbe helyező rendszerben már 43 százalék. Mind az első, mind a második negyedévben 0,6 százalékos nézettséget szállított átlagban, tehát igen messze van a nézettebb (RTL Klub, TV2, MTV) és a középmezőnybe tartozó csatornáktól (Viasat3, Film+, Cool).